Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Windows 10-apps komen deze zomer naar Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2016, 9:47 CategorieGaming

Microsoft heeft tijdens Game Developers Conference 2016 bekendgemaakt dat de Windows 10-applicaties deze zomer naar Xbox One zullen komen. Het is momenteel nog niet duidelijk hoe de winkel eruit komt te zien en hoe nauw Microsoft de apps in de gaten zal houden.

Xbox One en apps voor Windows 10

Vanaf deze zomer zal Microsoft ontwikkelaars van Windows 10-applicaties in staat stellen hun apps ook op het gameplatform te laten draaien. Hoewel het bedrijf uit Redmond later deze maand meer over de ontwikkeling zal aankondigen tijdens Build 2016, maakt Jason Ronald, van Microsoft, tijdens Game Developers Conference 2016, dat nu plaatsvindt in San Francisco, al bekend dat de apps onderweg zijn naar het gameplatform. Onduidelijk is nog hoe de nieuwe Store eruit komt te zien en hoe nauw Microsoft de apps in de gaten zal houden.

Microsoft maakt deze ontwikkeling mogelijk door het universele Windows 10-platform. Ontwikkelaars zijn namelijk in staat om apps te bouwen die op alle apparaten met Windows 10 werken (smartphones, tablets, computers en consoles). De enige aanpassingen die gedaan moet worden is de manier waarop de app reageert op de grootte van het scherm. Ook moet er natuurlijk rekening gehouden worden met de input: een app op een tablet werkt heel anders dan een app op een spelcomputer. Eind maart horen we hier mogelijk meer over.



  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.