Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Volgende versie Android TV maakt picture-in-picture mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2016, 13:30 CategorieSmart tv's

Google heeft gisteren een Developer Preview van Android N, de nieuwste versie van het besturingssysteem, vrijgegeven. Ook Android TV is gebaseerd op het Android-besturingssysteem en dus zien we direct wat we van de volgende update kunnen verwachten. Android N brengt onder meer picture-in-picture en de mogelijkheid voor meerdere gebruikersaccounts.

Op dit moment vind je Android TV in Nederland alleen terug op tv’s van Philips en Sony en deze modellen draaien nog op Android 5.x Lollipop. Android 6.0 Marshmallow is al even beschikbaar en zal op de nieuwste generatie tv’s van beide bedrijven verschijnen. In het najaar wordt Android N (7.0) officieel uitgebracht en vandaag zien we al wat we daarvan kunnen verwachten.

De belangrijkste toevoeging voor Android TV-bezitters is de komst van een picture-in-picture-modus. Hiermee wordt het mogelijk de videospeler te minimaliseren en in één van de hoeken van het scherm te plaatsen. Zo kun je tijdens een reclameblok een YouTube-video kijken. Daarnaast wordt het mogelijk om meerdere gebruikersaccounts aan te maken waardoor ieder gezinslid zijn eigen homescreen met zelf geselecteerde en voorgestelde apps te zien krijgt.

Een derde toevoeging binnen Android N is de mogelijkheid om content op te nemen wanneer je in een applicatie zit. Veel tv’s bieden reeds de mogelijkheid om content van tv-kanalen op te nemen maar in de toekomst kun je dus bijvoorbeeld ook een YouTube-video opnemen. Wel moet de ontwikkelaar van de betreffende app hier toestemming voor verlenen. En voor alle functies geldt dat het afhankelijk is van de ondersteuning die de ontwikkelaar biedt.

Op dit moment kunnen alleen gebruikers van de Google Nexus Player Android N (de versie voor tv’s) uitproberen. Android N voor smartphone- en tabletbezitters kan door iedereen met een Nexus-apparaat geïnstalleerd worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.