Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vizio lanceert tv’s met alleen Google Cast in de VS

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2016, 13:42 CategorieSmart tv's

Er gingen al diverse geruchten over maar vandaag heeft Vizio in de Verenigde Staten nieuwe tv’s uitgebracht die alleen over Google Cast beschikken. De televisies komen zonder Android TV-platform en bieden de gebruiker de mogelijkheid om alle content op zijn of haar mobiele apparaat naar de tv te ‘casten’.

De nieuwe Google Cast tv’s van Vizio zijn te vinden in de P-serie en worden alleen in de Verenigde Staten uitgebracht. In plaats van een smart tv-platform zoals we nu op veel tv’s tegenkomen beschikken de modellen over ingebouwde ondersteuning voor Google Cast. Daarnaast wordt een 6-inch Android-tablet meegeleverd die als afstandsbediening biedt en dus content richting de tv kan casten.

Naast Google Cast-ondersteuning bieden de tv’s, welke in formaten van 50-inch tot 75-inch komen, ondersteuning voor HDR-weergave en de hoge 4K Ultra HD-resolutie. De modellen krijgen prijzen van 999,99 dollar tot 3.799,99 dollar mee. Naast tv’s brengt Vizio ook soundbars en speakers uit die ondersteuning voor Google Cast bieden.

Of andere fabrikanten deze ontwikkeling gaan volgen is nog niet duidelijk. Op dit moment gebruiken Sony en Philips het Android TV-platform voor tv’s in Europa. Google heeft overigens zelf deze week bekendgemaakt dat de Chromecast-app voortaan Google Cast zal heten, waarschijnlijk omdat steeds meer apparaten het protocol ondersteunen zonder dat hier een Chromecast voor nodig is.

 • Delen:

Reacties

 1. Rudy
  24 maart, 2016 om 7:39

  Hoe/Waar kan ik deze kopen in Nederland???!!! 🙁

 2. Frans de groot
  27 maart, 2016 om 0:20

  Voorlopig nog niet denk ik.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.