Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel introduceert LT 5 licensed by Dolby Atmos speakers

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2016, 14:01 CategorieHome cinema sets

De Teufel LT 5 licensed by Dolby Atmos is het eerste homecinema-systeem met Dolby Atmos-licentie. De set beschikt over een luidsprekertechnologie waarbij een actieve upfire-speaker met DSP is geïntegreerd in de vierluidsprekerzuilen. Dankzij deze techniek wordt het geluid via het plafond gereflecteerd naar de luisterpositie.

Dolby Atmos-geluid is sinds kort ook thuis mogelijk, maar in de praktijk veel te ingewikkeld door de vele kabels en de montage. De LT 5 licensed by Dolby Atmos van Teufel reflecteert het geluid van het plafond naar het oor van de luisteraar. Om dit te realiseren, zijn aan de vloerstaande zuilen van de LT 5, actieve upfire-speakers toegevoegd.

Teufel-LT 5 licensed by Dolby Atmos

Hoewel de eerste luidsprekerset met Dolby Atmos van Teufel gebaseerd is op het LT 5 systeem, gaat het hier niet om een update van de luidsprekers, maar om een volledig nieuwe techniek. De identiek opgebouwde luidsprekers van aluminium en staal zijn voor de Dolby Atmos-sound uitgerust met twee extra 130-mm basdrivers, een 80-mm mid-range driver, een 25-mm soft dome tweeter plus een 80-mm breedband driver. Om de Dolby Atmos-modulen aan te sluiten, hebben de luidsprekers ingangen voor zowel cinch- als high-level. Het geheel wordt afgerond met een centerspeaker – eveneens uit aluminium en staal – en een subwoofer met een 300-mm driver met een maximale frequentie van 28 Hz.

De LT 5 licensed by Dolby Atmos bevat vier identieke vloerstaande luidsprekers met actieve Atmos- drivers, een centerspeaker en de mono-subwoofer US 8112/1SW. Het Atmos-systeem is voor € 3.499,99 verkrijgbaar op teufelaudio.nl. Andere configuraties, bijvoorbeeld een 5.1.2 systeem met twee in plaats van vier luidsprekers, zijn individueel via de klantenservice te bestellen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.