Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

SoundCloud lanceert eigen muziekstreamingdienst

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2016, 14:28 CategorieStreamingdiensten

De kogel is door de kerk: SoundCloud heeft zijn eigen muziekstreamingdienst gelanceerd. De eerste dertig dagen is die gratis te gebruiken. Daarna zal de dienst 9,99 dollar gaan kosten. De muziekstreamingdienst is helaas nog niet in Nederland gelanceerd.

Muziekstreamingdienst van SoundCloud: 12,99 dollar per maand

Vanaf vandaag is het mogelijk versie 4.0 te downloaden van de iOS-versie van de SoundCloud-app. In de Verenigde Staten betekent dit de lancering van de eigen muziekstreamingdienst van het bedrijf, maar hier in Nederland betekent dat simpelweg dat er prestatieverbeteringen en bugfixes zijn doorgevoerd. Terug naar de dienst, waar eerder al zoveel om te doen was. Die heet SoundCloud Go en is de eerste dertig dagen gratis te gebruiken. Daarna zal de dienst 9,99 dollar per maand gaan kosten, wat meer dan bij de concurrentie is.

Voor dat maandelijkse bedrag krijg je de belofte dat je maandelijkse nieuwe artiesten zult kunnen ontdekken en van een volledig reclamevrije ervaring kunt genieten. Ook is offline playback beschikbaar, wat ons het idee geeft dat de focus ligt op de mobiele gebruiker. Op moment van schrijven is dezelfde update nog niet beschikbaar in Google Play, dus moeten Amerikaanse Android-eigenaars nog even wachten op de lancering. Daarnaast is het ook nog maar de vraag of de dienst naar Nederland komt, wanneer dat dan is en wat ‘ie maandelijks kost.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.