Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

SoundCloud heeft ook een deal met Sony Music gesloten

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2016, 10:15 CategorieStreamingdiensten

SoundCloud heeft bekendgemaakt dat het nu ook een deal heeft gesloten met Sony Music, waardoor de release van een streamingdienst aanstaande lijkt. Eerder sloot het bedrijf al deals met onder meer Universal Music Group en Warner Music Group.

Sony Music en SoundCloud sluiten een deal

SoundCloud heeft een licentiedeal gesloten met Sony Music en daarmee heeft het bedrijf in elk geval de drie grootste platenmaatschappijen aan boord voor de onaangekondigde, maar aankomende muziekstreamingdienst. Die dienst zou later dit jaar moeten worden gelanceerd volgens de laatste geruchten. Door deze deal heeft Sony Music ook een aandeel in het bedrijf gekregen, terwijl SoundCloud nu toegang krijgt tot artiesten als Beyoncé, The Weeknd, Future, Calvin Harris, Bruce Springsteen, Miguel, Foo Fighters en Justin Timberlake en meer.

De streamingdienst is voornemens later dit jaar dus een muziekstreamingdienst te lanceren waar gebruikers maandelijks voor zouden moeten betalen (waarschijnlijk 9,99 euro). Deze dienst zou in theorie de concurrentie moeten kunnen aangaan met het huidige aanbod. Eerder werden er al deals gesloten met twee andere grote platenmaatschappijen, namelijk Warner Music Group en Universal Music Group. Ook het indielabel Merlin is al aan boord, waardoor de onaangekondigde streamingdienst meteen een zwaargewicht lijkt te worden op die verzadigde markt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.