Sony reageert op cross-network gaming-idee van Microsoft

16 maart 2016 1 Minuut 0 Reacties
xbox-one-playstation-4-cross-network-play

Sony heeft gereageerd op het verzoek van Microsoft met betrekking tot cross-network gaming. Kunnen PS4-spelers straks tegen Xbox One-eigenaars spelen? Daarover bestaat helaas nog geen eenduidig antwoord...

Cross-network gaming: Sony versus Microsoft

Eerder kwam Microsoft met het idee aanzetten om gamers cross-network tegen elkaar te laten gamen. Dat houdt in dat, in theorie, games met een Xbox One en Xbox Live het kunnen opnemen tegen gamers met een PlayStation 4 en PlayStation Network. Om dat voor elkaar te krijgen dienen zowel de ontwikkelaars van de games én de platformhouders met Microsoft in gesprek te gaan om het geheel draaiende te krijgen. Microsoft is in elk geval voor, dus nu is Sony aan zet. Gelukkig heeft het Japanse elektronicabedrijf al snel gereageerd.

PlayStation has been supporting cross-platform play between PC on several software titles starting with Final Fantasy 11 on PS2 and PC back in 2002. We would be happy to have the conversation with any publishers or developers who are interested in cross platform play.

Uit de repliek valt nu niet meteen op te maken dat Sony het ziet zitten om Xbox One-spelers het op te laten nemen tegen PlayStation 4-spelers, maar het lijkt er wel op dat Sony openstaat voor een gesprek met elke ontwikkelaar die het idee wél ziet zitten. Op dit moment is het echter nog te vroeg om iets te vieren, aangezien nog helemaal niets zeker is omtrent deze spannende ontwikkeling.

Reacties (0)