Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony komt volgende week met ‘Ultra’ 4K HDR streamingdienst

Geschreven door
Geplaatst op31 maart 2016, 21:40 CategorieStreamingdiensten

Sony komt volgende week met een eigen streamingdienst waarmee toegang gegeven wordt tot 4K Ultra HD-content met HDR. De Japanse fabrikant is van plan de dienst op 4 april in de VS uit te rollen, onder de naam Ultra. Niet geheel verrassend is de dienst alleen toegankelijk via de Ultra HD tv’s van het bedrijf zelf.

De nieuwe Ultra-app werd tijdens CES 2016 al aangekondigd maar vanaf volgende week kan er ook daadwerkelijk gebruik van gemaakt worden. Met de dienst wil Sony naar eigen zeggen voldoende 4K Ultra HD HDR-content beschikbaar stellen voor diegenen die diep in de buidel tasten voor een nieuwe Ultra HD tv.

Helaas is het echter geen dienst als Netflix of Amazon. Afgezien van het feit dat je een Sony tv moet hebben moet je ook per titel betalen. Bij andere diensten betaal je meestal een vast bedrag per maand. En dat is niet alles want voor het aankopen van één film gaat je zo’n 30 Amerikaanse dollars kosten. De film kan niet offline opgeslagen worden en dus is een internetverbinding altijd vereist.

Bij de lancering zullen alleen films van Sony Pictures via Ultra beschikbaar zijn, wat neerkomt op zo’n 50 titels. In de VS krijgt men bij aankoop van een nieuwe Sony 4K HDR tv gratis toegang tot drie van deze titels.

Bekijk ook de Sony 2016 lcd led tv line-up.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.