Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp is overgenomen door Foxconn voor 3,1 miljard euro

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2016, 11:03 CategorieAlgemeen

Foxconn en Sharp hebben bekendgemaakt dat de overname van Sharp nu helemaal is afgerond. Foxconn betaalt een bedrag van 3,1 miljard euro. Dat is een veel lager bedrag dan in februari werd aangekondigd: toen was het bijna twee keer zo hoog.

Foxconn heeft 66 procent van Sharp in handen

Na maanden van geruchten en uitstel is het er dan toch van gekomen: Foxconn heeft officieel Sharp overgenomen voor een bedrag van 3,1 miljard euro. Dat meldt Bloomberg. Terry Gou, bestuursvoorzitter van Foxconn, jaagt al sinds 2012 op het bedrijf en heeft andere bieders, waarvan ééntje werd ondersteund door de overheid, achter zich gelaten met deze deal. Eerder dit jaar kwam er al soortgelijk nieuws boven tafel, maar die deal werd toen vooruitgeschoven omdat het Japanse consumenten­elektronica­bedrijf toch minder financieel gezond was.

Nu Foxconn officieel eigenaar is van het bedrijf, krijgen we mogelijk te maken met een shift in focus van het bedrijf. Foxconn staat namelijk bekend als de fabrikant die in opdracht van andere bedrijven werkt, zoals Apple, maar Gou schijnt van plan te zijn ook zelf elektronicaproducten te gaan ontwikkelen en produceren, die direct aan de consument moet worden verkocht. Ondertussen had Sharp het maar moeilijk met zijn grote schild en dalende winsten. In 2012 presteerde het bedrijf heel slecht en toen deed Foxconn voor het eerst een bod.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.