Samsung staat sceptisch tegenover de oled-televisie

17 maart 2016 1 Minuut 2 Reacties
Samsung-oled-tv

Samsung heeft aangegeven nog steeds sceptisch tegenover de oled-televisie te staan. Desondanks houdt de fabrikant alle ontwikkelingen in de gaten omtrent de technologie. Maar voorlopig hoeven we geen oled-tv van de producent te verwachten.

Voorlopig geen oled-televisie van Samsung op komst

Eerder dit jaar verscheen het gerucht online dat Samsung voornemens was de oled-televisie terug te brengen voor 2017, maar de fabrikant heeft inmiddels aangegeven sceptisch tegenover de technologie te staan. Het bedrijf is van mening dat de markt nog groeiende is en dat de productiekosten het momenteel niet waard zijn in die markt te stappen. Wel zal de fabrikant van televisies, smartphones en meer zich blijven bezighouden met de technologie rondom de oled-televisie, zegt Samsung Display CEO Park Dong-gun, in een interview.

We do not think larger OLED has enough potential although it is attracting a lot of attention.

Ondanks het feit dat we binnenkort dus geen oled-televisie van de producent zullen zien, betekent het gelukkig niet dat de plannen helemaal van de baan zijn. Voor nu wil het bedrijf zich storten op de verbetering van de lcd-televisies, waaronder de Quantum Dot-tv’s. Over oled wordt gezegd dat het een betere technologie dan led is, omdat elke pixel zijn eigen lichtbron heeft en dus een dieper zwart en levendigere kleuren kan presenteren. Daarentegen staan wel hoge productiekosten. LG en Panasonic blijven wel doorgaan met oled-tv’s.

Reacties (2)