Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic DMP-UB900 Ultra HD Blu-ray speler kost 799 euro

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2016, 18:27 CategorieBlu-ray

Panasonic was vorig jaar de eerste fabrikant die een Ultra HD Blu-ray speler aankondigde maar over de prijs van het apparaat was lang veel onduidelijkheid. Tot vandaag want inmiddels hebben we vernomen dat de speler over de toonbank zal gaan voor 799 euro. Vanaf half april ligt de DMP-UB900 in de Nederlandse winkels.

Panasonic DMP-UB900

2016 wordt het jaar van 4K Ultra HD en HDR, met name omdat we binnenkort de eerste Ultra HD Blu-ray discs kunnen verwachten en ook streamingdiensten met HDR aan de slag gaan. Op het gebied van hardware is het aanbod nog schaars maar Panasonic en Samsung brengen dit voorjaar in ieder geval een Ultra HD Blu-ray speler op de Nederlandse markt. Voor die van Samsung betaal je 499 euro, voor die van Panasonic 799 euro. Kijkend naar de specificaties en eerdere topmodellen Blu-ray spelers van Panasonic is dat echter geen grote verrassing. Panasonic biedt naar eigen zeggen met dit model premium componenten in een high-end design zodat je kunt genieten van een optimale audio- en videoweergave.

De DMP-UB900 ondersteunt 4K in zestig frames per seconde, BT.2020-kleurenschaal en een high dynamic range-output van maximaal tienduizend nits. Daarnaast ben je in staat aparte HDMI-kabels te gebruiken voor het beeld en het geluid (7.1 surround sound). Ook ondersteunt de DMP-UB900 zowel DSD als ALAC, dankzij de ingebouwde 192-kHz/32-bit audio DAC (digital-to-analogue converter). De UB900 is ontworpen voor hoge-resolutie audioweergave. Naast de traditionele WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA-formaten kunnen ook DSD (5,6 MHz/2,8 MHz) en ALAC-muziekbestanden worden weergegeven. De speler bevat upscaling-technologie, zoals de Direct Chroma Up-technologie waarbij 4:2:0-signalen worden geconverteerd naar 4:4:4-varianten. 2K Blu-ray-discs worden geüpscaled naar 4K wanneer het scherm dit ondersteunt. De afstandsbediening van de UB900 is voorzien van toetsverlichting.

Prijs en beschikbaarheid

De Panasonic DMP-UB900 Ultra HD Blu-ray speler ligt vanaf half april in de Nederlandse winkels voor een prijs van 799 euro.

Voor een overzicht van alle home cinema-producten die Panasonic in 2016 naar Nederland brengt kun je terecht in het 2016 home cinema overzicht.
Lees ook onze review van de Panasonic DMP-UB900.  • Delen:

Reacties

  1. Peter vb
    22 maart, 2016 om 22:18

    De eerste review gelezen met een 4K beamer met HDR en 4K TV zonder HDR en is beter dan verwacht. Heel benieuwd naar jullie bevindingen hierin. Hoop het snel te lezen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.