Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Olympische Spelen Rio worden in 8K Ultra HD en VR uitgezonden

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2016, 22:34 CategorieDigitale tv

Als er een groot evenement plaatsvindt dan zijn er altijd partijen die het groots aan willen pakken, iets dat we eerder met 4K Ultra HD en 3D zagen. De Olympische Spelen in Rio staan voor de deur en dat betekent dat we weer wat mooie ontwikkelingen kunnen verwachten. Zo worden de spelen deels in 8K Ultra HD en VR (virtual reality) uitgezonden.

De Olympic Broadcasting Services heeft bekendgemaakt de Olympische Spelen van 2016 voor het eerst in in VR uit te zenden. Dit betekent dat de openings- en slotceremonie en één belangrijk sportevenement per dag via bijvoorbeeld de Samsung Gear VR, de virtual reality-bril van Samsung, bekeken kan worden. Als kijker heb je hierdoor het gevoel midden in de actie te zitten en kun je 360 graden om je heen kijken. Je kunt de content live bekijken en in een later stadium ook on-demand via onder meer de Oculus Store.

Daarnaast wordt 130 uur in de hoge 8K Ultra HD-resolutie (7680 bij 4320 pixels) opgenomen, inclusief een surround-sound met maar liefst 22.2 kanalen. Helaas worden deze beelden alleen uitgezonden in Japan, het land dat al tijden voorop loopt qua beeldtechnieken en uitzendmogelijkheden, en ook het enige land dat flink investeert in de techniek.

Nu zou je zeggen dat we dan in ieder geval allemaal in 4K Ultra HD naar de Olympische Spelen kunnen kijken maar helaas is die kans klein. Hoewel nagenoeg alles in de hoge resolutie opgenomen wordt zal het merendeel in ‘normale’ hd-resolutie aangeboden worden aan omroepen. Het 4K-materiaal zal voor demonstratie- en evaluatiedoeleinden dienen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.