Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nvidia Shield met Android TV komt naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2016, 16:29 CategorieGaming

Nvidia heeft aangekondigd dat de Nvidia Shield met Android TV vanaf donderdag 17 maart te koop is in Nederland voor een vanafprijs van 199,99 euro. De Shield-afstandsbediening kost 54,99 euro, de standaard afstandsbediening 34,99 euro en een extra Shield gamepad-controller 59,99 euro.

De Nvidia Shield met Android TV: vanaf 17 maart in Nederland

Nvidia heeft laten weten dat de Nvidia Shield met Android TV, een entertainment device voor in de woonkamer, vanaf 17 maart verkrijgbaar is in Nederland. De mediaspeler annex videogameconsole is in staat 4K-content af te spelen in zestig frames per seconde, en brengt onder meer de on-demand cloud-gamingservice, genaamd Nvidia GeForce Now, met zich mee. Die dienst kun je omschrijven als een Netflix voor games: je kunt er meer dan vijftig populaire pc-games onbeperkt mee streamen, inclusief titels van de Batman- en Lego-serie.

Nieuwe AAA-games, zoals The Witcher 3, Resident Evil: Revelations 2 en Mad Max (binnenkort beschikbaar) koop je in de online gamestore en zijn direct te spelen. Wanneer je een game besluit te streamen, dan zul je worden verbonden met een cloud-gaming supercomputer die in Centraal- en Noord-Europa staat; deze computer tovert het spel binnen dertig seconden op je scherm, in zestig frames per seconde en met een resolutie van 1080p. De dienst is de eerste drie maanden gratis te gebruiken; daarna kost die 9,99 euro per maand.

De Nvidia Shield met Android TV wordt aangedreven door de Tegra X1 mobiele processor — met een 256-core Nvidia gpu en een 64-bit cpu. Het is het eerste device in zijn soort die de nieuwe generatie ultra-HD 4K-schermen ondersteunt.

Prijs en beschikbaarheid

Shield (16GB) is verkrijgbaar voor 199,99 euro; Shield Pro (500GB) voor 299,99 euro. De Shield-afstandsbediening kost 54,99 euro, de standaard 34,99 euro en een extra Shield gamepad-controller 59,99 euro. Shield is online verkrijgbaar en bij geselecteerde partners in de Benelux.

Specificaties Nvidia Shield met Android TV

Processor NVIDIA Tegra X1-processor met 256-core Maxwell GPU met 3GB RAM
Video 4K ultra-HD-ready met afspelen en vastleggen in 4K tot zestig fps (VP9, H265, H264)
Audio 7.1 en 5.1 surround-sound via HDMI
  Hoge resolutie audio afspelen tot 24-bit/192kHz via HDMI en USB
  Hoge resolutie audio upsampling tot 24-bit/192hHz via USB
Opslag 16GB / 500GB
Draadloos 802.11ac 2 x 2 MIMO 2.4 GHz en 5 GHz wifi
  Bluetooth 4.1 / BLE
Interfaces Gigabit-ethernet
  HDMI 2.0
  Twee USB 3.0 (type A)2
  Micro-USB 2.0
  MicroSD-poort (ondersteunt 128 GB kaarten)
  IR-ontvanger (compatibel met Logitech Harmony)
Gamen NVIDIA GeForce NOW streamingservice
  NVIDIA GameStream
Gewicht en afmetingen Gewicht: 23 oz / 654 gram
  Hoogte: 5,1 inch / 130 millimeter
  Breedte: 8,3 inch / 210 millimeter
  Diepte: 1,0 inch / 25 millimeter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.