Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nintendo stopt productie Wii U dit jaar nog’

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2016, 9:13 CategorieGaming

Naar verluidt zal NIntendo stoppen met de productie van de Wii U, vier jaar nadat de spelcomputer gelanceerd werd. Dat meldt de Japanse krant Nikkei. Mogelijk betekent het einde van deze console het begin van de onaangekondigde Nintendo NX.

Gerucht: Productie Wii U stopt eind 2016

Mogelijk zal Nintendo de productie van Wii U aan het einde van 2016 gaan stilleggen. Dat meldt althans de Japanse krant Nikkei. Waarschijnlijk betekent het einde van deze console het begin van een nieuwe, de Nintendo NX. Nintendo kondigde die spelcomputer vorig jaar al aan zonder enige details te geven. Wel weten we inmiddels dat de NX heel anders gaat zijn dan zijn voorgangers. De Wii U-console is sinds eind 2016 te koop in Nederland. Mocht de productie worden stilgelegd, dan is de computer vier jaar oud geworden.

En dat is helemaal niet oud voor een spelcomputer. De Wii U heeft het om verschillende redenen moeilijk: er komen weinig games op uit van third-party ontwikkelaars, de online mogelijkheden zijn schaars en ook de grafische capaciteiten vallen tegen – helemaal wanneer je de console afzet tegen een Xbox One of PlayStation 4 (waar mee geconcurreerd moet worden). Momenteel heeft de spelcomputer 12,6 miljoen verkochte exemplaren op zijn naam staan. Ter vergelijking: PlayStation 4 is meer dan 36 miljoen keer verkocht, in de helft van de tijd.

Waarschijnlijk kondigt Nintendo de Nintendo NX in juni aan, vlak voor de E3-beurs begint.

  • Delen:

Reacties

  1. J
    27 maart, 2016 om 12:59

    Was inderdaad een te snel getrokken conclusie. Nintendo houdt de WiiU gewoon in productie

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.