Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nieuwe BBC Top Gear naar Netflix’

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2016, 17:19 CategorieStreamingdiensten

De nieuwe BBC-Top Gear-serie, die wordt gepresenteerd door Chris Evans in plaats van Jeremy Clarkson, heeft naar verluidt de interesse gewekt van Netflix.

Netflix en BBC

De nieuwe BBC-serie zou volgens The Guardian in gesprek zijn met Netflix over de verkoop van de serie. Netflix heeft ook wat oude seizoenen van Top Gear, waar Clarkson en zijn twee kompanen James May en Richard Hammond nog in voorkomen. Zoals bekend moest Clarkson van de BBC vertrekken nadat hij een productiemedewerker het ziekenhuis in had geslagen. Na zijn ontslag besloten James May en Richard Hammond ook te vertrekken. Het drietal is inmiddels onder de pannen bij Amazon, die het originele Top Gear-trio een nieuwe autoshow wil laten produceren.

Chris Evans nieuwe presentator

De rechten op de naam Top Gear berusten echter nog steeds bij de BBC, die er mee door wil gaan met een vers vijftal presentatoren: Chris Evans, Rory Reid, Matt LeBlanc en Sabine Schmitz en Chris Harris. Een preview van hun eerste show is al getoond aan buitenlandse televisiezenders, die er volgens The Guardian veel belangstelling voor hadden. Netflix is daar een van. Waarmee Netflix een rechtstreekse concurrent zou worden van de nieuwe autoshow van het ‘oude’ trio onder leiding van Clarkson.

Oude trio volgens Netflix ‘te duur’

Netflix had overigens ook het oude trio kunnen inhuren voor een nieuwe autoshow, maar directeur inkoop Neil Hunt van de streamingdienst zag ervan af omdat hij ze te duur vond. Uiteindelijk kwamen Clarkson en zijn maten voor 160 miljoen Britse pond bij Amazon terecht. Hunt betwijfelt sterk of Amazon het geld eruit haalt. ,,Wij bieden al oude afleveringen van Top Gear, dus we hebben er redelijk kijk op wat het publiek leuk vindt. (…) Dit was duidelijk niet het geld waard. Ze hebben zichzelf verkocht voor veel meer dan ze waard zijn.”

Eind mei gaat de BBC de nieuwe Top Gear-serie uitzenden. In de herfst zou, als de aankoop rond komt, Netflix dit ook kunnen gaan aanbieden. De herfst is ook de periode waarin het oude trio van Clarkson via Amazon Prime hun nieuwe autoshow zou gaan uitzenden. Deze show wordt alleen via internet gebracht.

  • Delen:

Reacties

  1. Maurits
    07 maart, 2016 om 21:49

    Prima, idee. Ik zal gaan kijken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.