Netflix zou politie-fantasy thriller met Will Smith willen maken: Bright

19 maart 2016 1 Minuut 1 Reacties
Will Smith Netflix

Volgens bronnen in Amerika heeft Netflix een deal gesloten met Will Smith. Hij gaat de hoofdrol spelen in Bright, een film die zich het best laat omschrijven als een politie-fantasy thriller.

90 miljoen dollar

Netflix zou 90 miljoen dollar hebben betaald voor de rechten op Bright. De ene helft is voor de rechte op de film, de andere helft voor het inhuren van acteurs. In het verhaal speelt Will Smith een politieman die in een wereld leeft waarin mensen, orks en feeën wonen. Het politiebureau heeft dan ook een afdeling die zich speciaal bezighoudt met criminaliteit met magische kanten. De magie, die wordt gebruikt, is volgens Amerikaanse bronnen ietwat te vergelijken met die in Men in Black, waarin Will Smith eveneens de hoofdrol speelde.

Netflix en bioscoop

Het kan zijn dat Netflix een deal sluit met bioscopen die de film ook willen uitbrengen, maar zo’n constructie is nog nooit toegepast omdat de bioscopen dat meestal niet willen. Toch zou er achter de schermen aan worden gewerkt.

In Amerika gaat het verhaal de ronde dat Warner Bros. eigenlijk op de rechten op deze film aasde, maar dat Netflix dik over het bod van deze concurrent heen ging. Warner Bros. heeft overigens net een andere film met Will Smith afgerond, Suicide Squad. En die film is geschreven door de regisseur van Bright.

Behalve Will Smith speelt in Bright ook Joel Edgerton. De regie is in handen van David Ayer. De opnamen beginnen in de herfst.

Reacties (1)