Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix bedreigt ‘gewone’ televisie in Amerika

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2016, 14:43 CategorieStreamingdiensten

Steeds meer Amerikanen kijken naar Netflix in plaats van naar de ‘gewone’  televisie. Dat blijkt uit een onderzoek. De ‘gewone’  tv-bazen  en film- en serieproducenten voelen zich bedreigd.

Drie procent minder tv

Het onderzoek is van MoffettNathanson. Het rapport meldt dat Amerikanen het afgelopen jaar drie procent minder televisie hebben gekeken. In plaats daarvan kijken ze voornamelijk naar Netflix.

42,5 miljard Netflix-uren in 2015

Deze streamingdienst is verantwoordelijk voor vijftig procent van de uren die niet meer naar de gewone televisie-uitzendingen worden gekeken, aldus het onderzoek. Amerikaanse Netflix-abonnees hebben in 2015 tezamen 29 miljard uren naar Netflix gekeken. Wereldwijd is dat aantal 42,5 miljard uren.

Streamingdiensten

De analisten van MoffettNathanson berekenen dat in 2020 Netflix en andere streamingdiensten zo populair zijn geworden, dat streaming-uren zijn gestegen tot 14 procent van de totale tijd die Amerikanen voor hun televisietoestel doorbrengen. Dat is een flink cijfer, maar het betekent niet dat de ‘gewone’  televisie geheel ten dode is opgeschreven, concludeert het onderzoeksbureau.

Time Warner

Daar denken sommige tv- en filmbonzen in Amerika anders over. CEO Jeff Bewkes van Time Warner ziet een groot gevaar in Netflix, en de film- en serieproducent vindt de streamingdienst zo gevaarlijk dat Time Warner zich nu bezint over het tempo waarin films en series aan Netflix beschikbaar worden gesteld.

CBS, Fox, ABC en NBC de sjaak

Het aantal procenten dat Netflix van de gewone tv afsnoept mag dan beperkt zijn tot drie, voor mensen die een Netflix-abonnement hebben, is dat heel anders. De Amerikaanse omroep CBS werd door Netflix-abonnees 42 procent minder vaak bekeken, Fox daalde onder Netflix-abonnees met 35 procent, ABC met 32 procent en NBC met 27 procent.

Het ligt voor de hand dat ook Nederlandse Netflix-abonnees minder naar de gewone televisiezenders kijken. Recente cijfers hierover zijn echter niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.