Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft stopt met ondersteuning Skype-app op smart tv’s

Geschreven door
Geplaatst op7 maart 2016, 21:58 CategorieSmart tv's

Het lijkt erop dat we binnenkort geen Skype-gesprekken meer kunnen voeren met onze smart tv’s. Microsoft heeft namelijk laten weten dat het bedrijf vanaf juni stopt met de ondersteuning van de app en dat fabrikanten vervolgens vrij zijn om de applicatie van de diverse smart tv-platformen te verwijderen.

Het nieuws kwam vandaag binnen middels een end-of-service-mededeling van Samsung. Daarin was te lezen dat de fabrikant op 2 juni de Skype-app van zijn smart tv’s zal verwijderen. Dit nieuws zorgde voor nogal wat ophef op verschillende fora, met name omdat Samsung geen reden voor het besluit gaf.

Microsoft heeft nu op de eigen website laten weten dat het bedrijf zelf de ondersteuning voor Skype op smart tv’s zal stoppen vanaf juni. De reden hiervoor is dat steeds meer mensen Skype alleen op mobiele apparaten gebruiken en dat Microsoft hierdoor de focus wil leggen op de platformen waar de vraag het grootst is.

Het lijkt dus zo goed als zeker dat Samsung de Skype-app over enkele maanden definitief verwijdert van alle smart tv’s. Of andere fabrikanten dit besluit navolging geven is nog niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.