Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Microsoft onderzoekt optie digitale games terugkopen’

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2016, 9:48 CategorieGaming

Er is een enquête opgedoken waarin Microsoft vraagt wat gamers vinden van de optie hun games te kunnen verkopen aan het bedrijf, voor een laag bedrag. Het zou dan gaan om tien procent van de originele aankoopprijs.

Digitale games verkopen aan Microsoft

De tweedehands markt voor videogames kan in de toekomst steeds kleiner worden, aangezien alle spellen digitaal en soms alleen maar digitaal worden aangeboden. De optie die games te verkopen wanneer je er klaar mee bent is er niet, omdat de licentie niet kan worden overgedragen aan een andere partij. Microsoft heeft eerder al geprobeerd de mogelijkheid digitale games te verkopen te realiseren, maar dat was nog in de tijd dat de Xbox One zonder disclade zou worden uitgebracht – de tijd waarin de pr-medewerkers niet konden slapen.

microsoft-xbox-enquete

Nu lijkt die optie terug van weggeweest. Tenminste, in een enquête die het bedrijf aan enkele gamers heeft doorgestuurd. Daarin vraagt het bedrijf wat de gamer vindt van het idee zijn digitale spellen terug te verkopen aan Microsoft, voor tien procent van de originele aankoopprijs. Nu is het natuurlijk een mooie gedachte om alsnog íets te krijgen voor dat wat je niet gebruikt, maar de consensus bestaat nu al dat tien procent niet echt heel veel is op een bedrag van zestig tot tachtig euro (of soms meer). Verder vraagt het bedrijf nog nergens naar.

Nu is het natuurlijk niet zo dat het bedrijf ineens deze feature gaat implementeren in de Windows of Xbox Store. Microsoft onderzoekt de functie mogelijk wel. Het is nu dus nog niet met zekerheid te zeggen of we onze digitale games straks kunnen verkopen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.