Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft kondigt cross-network play aan

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2016, 9:15 CategorieGaming

Softwaregigant Microsoft heeft tijdens Game Developers Conference 2016 een nieuwe online gamefeature aangekondigd: cross-network play. Met deze feature is het mogelijk als Xbox One-speler tegen pc- of zelfs PlayStation 4-eigenaars te spelen.

Cross-network play: de volgende ronde in Xbox versus PlayStation?

Microsoft heeft een grote, nieuwe feature aangekondigd tijdens Game Developers Conference 2016: cross-network play. Het is een iets waar de softwaregigant al jaren naartoe heeft gehint en nu lijkt het toch echt te gebeuren: Xbox-, PlayStation- en pc-spelers die samen dezelfde game kunnen spelen. Ontwikkelaars die Xbox One- of Windows 10-spellen maken kunnen de feature implementeren, maar het bedrijf heeft wel de hulp van Sony en anderen nodig om ervoor te zorgen dat games over meerdere spelcomputers gespeeld kunnen worden.

Het immens populaire spel Rocket League krijgt de eer om als eerste game gepresenteerd te worden die de functie ondersteunt (Xbox One en Windows 10), maar Microsoft geeft wel aan dat “andere netwerken vrij zijn om mee te doen”. Dat zet nu natuurlijk de spotlight op Sony, die wellicht verrast wordt met deze zet van zijn Amerikaanse concurrent. Mocht Sony hiermee akkoord gaan, dan maakt het dus straks niet meer uit welke consoles je vrienden kopen, aangezien de potentie bestaat dat je samen de online games kunt spelen.

Al met al zou het een mooie ontwikkeling zijn wanneer PS4- en Xbox One-spelers samen kunnen spelen, maar pc-spelers zouden in sommige games en oneerlijk voordeel kunnen hebben met hun muis-en-toetsenbord-configuratie. Vooral in schietspellen zullen pc-gamers dan veel accurater te werk kunnen gaan. Microsoft geeft aan dat Xbox One-gamers altijd alsnog de optie hebben om alleen tegen andere Xbox One-bezitters te spelen. Het is nu wachten op de reactie van Sony. Laten we hopen dat het bedrijf ons niet zal teleurstellen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.