Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG keert gebogen tv’s de rug toe maar houdt aan 3D vast

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2016, 20:12 CategorieLcd en led tv's

Vanmiddag heeft LG in Utrecht de nieuwste producten op het gebied van consumentenelektronica getoond. Homecinema Magazine was hierbij aanwezig en bekeek natuurlijk de nieuwste tv’s van het bedrijf van dichtbij. Hoewel we nog niet echt op details of prestaties in kunnen gaan vielen er wel wat dingen op.

Minder gebogen tv’s

Waar LG vorig jaar nog vol inzetten op tv’s met een gebogen scherm, de zogenaamde Curved tv’s, is het dit jaar omgedraaid. Er is zelfs nog maar één tv in de 2016 line-up die over een gebogen scherm beschikt, en dat is ook nog eens een oled tv. De reden voor deze beslissing was duidelijk; LG zag simpelweg te weinig vraag vanuit de consument naar een tv met een gebogen scherm. Samsung liet eerder dit jaar ook al weten minder op Curved tv’s te focussen maar desondanks brengt het bedrijf nog aardig wat modellen met een gebogen scherm uit.

3D is nog altijd aanwezig

Waar velen de trend volgens op het gebied van gebogen of platte schermen blijft LG voorlopig nog vasthouden aan de eigen passieve 3D-techniek. Alle middenklasse tv’s en topmodellen voor dit jaar zijn voorzien van 3D-weergave. De feature wordt nauwelijks meer benoemd maar mocht je nog een 3D tv willen dan kun je naast Panasonic en Sony alleen nog bij LG terecht. Samsung en Philips hebben de techniek helemaal afgezworen.

LG-oled-2016-1

Oled en lcd

Natuurlijk ontbreken de oled tv’s dit jaar niet in de line-up van LG. De Koreaanse fabrikant brengt wederom meer modellen op de markt en inmiddels kun je een oled tv van LG voor zo’n 2.000 euro aanschaffen. De topmodellen vinden we dit jaar in de G6- en E6-serie, beiden voorzien van een uniek en opvallend design. De G6 komt zelfs met een soundbar in de voet. Daarnaast kunnen we weer heel wat lcd-modellen verwachten, allen voorzien van edge lit led-verlichting en webOS 3.0-software.De topmodellen lcd tv’s komen met een helderheid van 1000 nits en dus volledige HDR-ondersteuning. De oled tv’s moeten het doen met 700 nits maar door de diepere zwartwaarden krijgen ze toch het Ultra HD Premium-certificaat en kunnen ze HDR-materiaal weergeven.

Meer informatie

Helaas is dit momenteel alles dat we weten. Over de exacte modellen, de specificaties en de prijzen kon LG nog niet veel zeggen. We verwachten de komende dagen meer informatie en publiceren dan direct een compleet overzicht van alle tv’s die LG naar Nederland brengt.

 • Delen:

Reacties

 1. Harry van deutekom
  16 maart, 2016 om 0:58

  Vandaag deze line up mogen aanschouwen. Helaas is inbranden nog steeds een issue en haal je alleen in een verduisterde ruimte wat kwaliteit uit een oled. Het gaat nog lang duren voor oled echt klaar is voor de markt

  • amaze
   16 maart, 2016 om 8:46

   Inbranden ja op modellen die in de winkel aan staan, thuis zul je er niks van merken.Als je de tv normaal uitzet dan refresht het scherm zichzelf aldus LG.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.