Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google doopt Chromecast-app om tot Google Cast

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2016, 16:19 CategorieThuisnetwerk

Google heeft besloten om de Chromecast-applicatie van een andere naam te voorzien. Ook de website van Google Cast heeft een make-over gekregen. Later deze week zal de naamsverandering doorgevoerd worden aan de app.

Google Chromecast heeft voortaan Google Cast

De Chromecast is van ver gekomen en is nu meer dan alleen een apparaat waarmee je een browsertab op je smartphone en tablet kunt spiegelen op je televisie. Sterker nog: de opties die Chromecast nu tot zijn beschikking heeft, heeft nog maar weinig te maken met het oorspronkelijke idee van de Chrome-browser en leunt nu helemaal op de Cast-techniek van Google. Google is zich hiervan bewust en gaat daarom het een en ander veranderen. Ten eerste zal de Chromecast-app voor Android en iOS voortaan door het leven gaan als Google Cast.

Ook inhoudelijk zullen de apps gaan veranderen; dat moet later deze gaan gebeuren. Het omdopen van de apps moet (toekomstige) gebruikers erop wijzen dat je veel meer met de app kunt doen dan voorheen en dat Google Cast nu een uitgebreide feature is die je in televisies, speakers, monitors en Android TV-apparaten tegenkomt. Daarom is ook de officiële website van een update voorzien, die alle informatie beter communiceert. Je kunt de Chromecast nog altijd gebruiken zoals je dat gewend bent – daar verandert gelukkig niets aan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.