Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De drie beste nieuwe films en series op Netflix #37

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2016, 16:00 CategorieStreamingdiensten

Elke week bekijken we de nieuwe films en series die Netflix heeft toegevoegd. Deze week onder andere Halo: The Fall of Reach.

Halo: The Fall of Reach

Halo: The Fall of Reach is een geanimeerde serie gebaseerd op het boek met de gelijknamige titel. Het verhaal legt uit hoe Spartan 117 tot stand is gekomen, die gamers beter kennen als The Master Chief uit de Halo-spellen voor Xbox. Mocht je dus van zijn van de games en de verhalen eromheen, dan kunnen we het je aanraden deze miniserie eens te checken. Hij staat nu op Netflix en kan dus elk moment bekeken worden. Met taglines als An Unstoppable Threat. An Unthinkable Sacrifice, weet je dat je iets goeds te wachten staat.

Cuckoo (twee seizoenen)

Cuckoo is de nachtmerrie van elke ouder – een luilak met een hoop eigenaardige, New Age-ideeën. Taylor Lautner (die de jongere kijkers kennen van de Twilight-films), speelt een verrassend grappige hoofdrol, waardoor we ons nu afvragen waarom de man niet in meer droge komedies speelt. Waarschijnlijk wordt dit zo’n typische serie met een cultstatus, zoals Arrested Development ook bijvoorbeeld is. Dat wil niet zeggen dat beide series veel gemeen hebben – in tegendeel. Cuckoo is een grappige en goed geproduceerde komedieserie.

 Flaked (één seizoen)

Will Arnett en Netflix zetten hun vruchtbare samenwerking voort met de nieuwe serie voor de streamingdienst, genaamd Flaked. Flaked is een comedyserie van in totaal acht afleveringen, die gaat over een alcoholverslaafde man genaamd Chip die alles bij elkaar liegt. Omdat Chip zo veel liegt en ook tegen iedereen liegt, is het voor hem maar moeilijk om bij te houden tegen wie hij nou precies wat gezegd heeft. Je kunt er op rekenen dat dit voor een hoop situaties zorgt waarbij je liever wegkijkt van het scherm, dan ziet hoe Chip reageert…

Netflix – een betaalde videostreamingdienst

Netflix is een betaalde videostreamingdienst waar je voor een vast bedrag per maand kunt kijken naar allerlei films en series; onbeperkt, dus zo vaak en zo lang als je wilt. Omdat het aanbod nog wel eens overweldigend kan zijn, proberen we elke week drie goede, opvallende of grappige films en series er tussenuit te pikken, zodat je er lekker voor kunt gaan zitten in het weekend.

 • Delen:

Reacties

 1. Peter vb
  11 maart, 2016 om 16:15

  Probeer het gewoon nog een keer. Aangezien hier heel veel informatie en nog wat word vermeld hoop ik ook eens antwoord te krijgen over 4K series op Netflix. Zit nu house of cards te kijken en dat spat van mijn scherm zo scherp. Maar hoe komt het dat bij veel andere series niet wil lukken zoals daredevil of Jessica Jones wat ik wel hele goede series vind. Zie ik echt geen verschil met HD kwaliteit. Mvg Peter.

  • Martijn Chel
   11 maart, 2016 om 17:02

   Goede vraag, en ik durf het antwoord niet met zekerheid te geven. Ik denk dat het ook de soort camera’s, de nabewerking, de filters, de stijl, etc. betreft. Door wat meer ruis toe te voegen en te spelen met scherpte kan iets over het algemeen ogen als lagere resolutie.

   • Peter vb
    11 maart, 2016 om 17:21

    Naar mijn idee sla je de spijker op zijn kop met dat ruis toevoegen. Want het is idd nogal wat ruis wat je te zien krijgt dat ik het gewoon irritant vind. Cotham is weliswaar niet in 4K maar vind dat echt knap gefilmd. Is in een hele donkere setting maar zo goed te volgen en heel scherp. Maar waarom word er ruis toegevoegd, of wat is het nut daarvan. Ik snap dat niet.

  • Wesley Akkerman
   11 maart, 2016 om 17:39

   Hoi Peter,

   Dit is een oude video, maar misschien heb je er wat aan:

   https://www.youtube.com/watch?v=e4RDxHEsUzM

   Kort samengevat: soms kan filmgrain voor meer sfeer zorgen bijvoorbeeld, dan is het een bewuste keuze van de maker. Bij series als Daredevil en Jessica Jones is het bewust gedaan; dat maakt het allemaal wat ruiger.

 2. Peter vb
  11 maart, 2016 om 21:47

  Hey Wesley, thx hier heb ik echt wat aan. Hoe meer je dus die ruis ziet hoe beter je tv is. Moest eens weten hoeveel ik met mijn instellingen heb lopen klootzakken als ik iets aan het kijken was waar veel grain in zit. Voor een vermogen aan stroomvoorzieningen uitgegeven wat mij scherpere beelden opleverde maar die ruis werd ook sterker. Ben er zelf geen voorstander om die ruis erin te doen maar smaken verschillen. Nogmaals dank voor je uitleg en link.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.