Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Controller-app Bluesound krijgt grote update

Geschreven door
Geplaatst op24 maart 2016, 20:29 CategorieSoftware

Bluesound heeft deze week een grote update voor zijn controller-app uitgerold. Met deze app kunnen de speakers van het bedrijf bediend worden en heb je toegang tot diverse streamingdiensten. De nieuwe versie van de app krijgt onder meer de functie SmartPlay.

Bluesound controller-app vernieuwd

De nieuwe app is de grootste update tot op heden en daarom krijgt hij de naam BluOS 2.0. Volgens het bedrijf zorgt de nieuwe applicatie voor meer gebruiksgemak en een verbeterde muziekervaring. Eén van de nieuwe features is SmartPlay. Hiermee kan de app met je meedenken, zodat er altijd iets te luisteren is en je eenvoudig de beste muziek voorgeschoteld krijgt. Zo weet de app middels SmartPlay bijvoorbeeld dat wanneer je de eerste twee tracks van een album overslaat dat je waarschijnlijk wel naar de rest wilt luisteren en wordt de afspeellijst met de rest van de tracks gevuld.

Verder zijn er nog een aantal interessante verbeteringen doorgevoerd. Zo is Radio Paradise, een reclamevrij radiostation dat veel in winkels gebruikt wordt, nu als bron beschikbaar en heb je voortaan maar één app nodig om zowel NAD- als Bluesound-producten te bedienen. Voorheen was er ook nog een aparte NAD-app. Ook het uiterlijk van de applicatie heeft een make-over gekregen en kunnen gebruikers van de Apple Watch de app op hun pols bekijken.

De BluOS 2.0-app kan gratis gedownload worden op apparaten met minimaal Android 4.0 of iOS 7.

 • Delen:

Reacties

 1. Ad Dieleman
  09 april, 2016 om 17:22

  Deze SmartPlay functie is een ramp. Ik heb Bluesound spelers en het is nu niet meer mogelijk om simpelweg een paar tracks aan te tikken zonder dat er een hele sliert aan tracks aan worden toegevoegd van hetzelfde album. En de optie SmartPlay is niet uit te schakelen. Op het Bluesound zijn hierover flink wat klachten geventileerd, o.a. door mij.

 2. huite
  20 juni, 2017 om 9:56

  goedemorgen allemaal,

  Ik heb de laatse tijd veel problemen met de bluesound app bij het inloggen. moet vaak de bluesound geheel opnieuw opstarten en da duurt het nog lang voordat deze up en runnig is.
  Hierbij heb ik geen usb stick of schijf er aan hangen.
  Heeft iemand hier ook last van?
  Groet

 3. Hans
  10 februari, 2019 om 15:04

  Het zou beter zijn om een anquette te houden!om te weten te komen wat wel en niet gebruiksvriendelijke toevoegingen zouden kunnen zijn. Inplaats van allerlij veranderingen aan te brengen waar mensen niet op zitten te wachten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.