Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bang & Olufsen komt volgend jaar met oled tv

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2016, 17:16 CategorieOled tv's

Bang & Olufsen kennen we natuurlijk van de high-end tv’s met een premium prijskaartje en een goede audiokwaliteit. Het bedrijf wil dat imago eer aan doen en kondigt deze week dan ook aan volgend jaar de eerste oled tv op de markt te brengen.

Op het gebied van oled is er op dit moment maar één fabrikant die de touwtjes in handen heeft en dat is LG. Samsung, de Koreaanse concurrent die al eens geprobeerd heeft een oled tv aan de man te brengen, gaf deze week nog aan nog altijd niet in massaproductie voor tv’s te geloven. Dit heeft tot gevolg dat andere of kleinere fabrikanten hun panelen bij LG vandaan moeten halen, zo ook Bang & Olufsen.

Het Deense bedrijf laat weten een samenwerking met LG aan te gaan voor de ontwikkeling en productie van televisies. B&O gelooft in de oled-techniek voor een betere beeldweergave en wil dit combineren met de eigen kennis over design, audio, akoestiek en smarthome-integratie. De eerste vruchten van deze samenwerking, in de vorm van de eerste Bang & Olufsen oled tv, moeten in 2017 geplukt worden. Niet alleen wil het bedrijf hiermee voorop blijven lopen in kwaliteit, ook moet de samenwerking B&O winstgevend houden door de kosten te verlagen.

Overigens is het niet vreemd dat Bang & Olufsen een samenwerking met een displayfabrikant aangaat. Het bedrijf produceert immers zelf geen panelen en gebruikte eerder lcd-panelen van Samsung en plasma-panelen van Panasonic voor zijn eigen tv’s.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.