Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Anniversary Update voor Xbox One brengt Cortana en meer

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2016, 19:38 CategorieGaming

Xbox-baas Phil Spencer heeft tijdens Build 2016, een evenement georganiseerd door Microsoft, bekendgemaakt wat er in het verschiet ligt voor de console. Zo kunnen we deze zomer de Anniversary Update verwachten, die een hoop voor de spelcomputer gaat doen.

Xbox One kan op meer features rekenen deze zomer

Xbox-baas Phil Spencer heeft vandaag aangegeven wat er in het verschiet voor de Xbox One-spelcomputer ligt. Niet alleen zullen mensen in staat zijn hun console om te dopen tot een development kit (waarmee zelf games gemaakt kan worden, wat al een heel oud idee is van het bedrijf), ook krijgt de console toegang tot de verenigde Windows 10 Store die universele apps en games voor Windows 10 aanbiedt. Ook kunnen gamers deze zomer rekenen op Cortana, die we al even hebben kunnen testen, en muziek afspelen op de achtergrond.

Verder heeft Spencer aangegeven dat we tijdens de E3, een grote gamebeurs, van dit jaar meer te horen zullen krijgen over de toekomst van Xbox One met betrekking tot consumenten. Voorlopig legt Microsoft echter de nadruk op het opengooien van het universele Windows 10-ecosysteem, zodat iedereen, zowel ontwikkelaar als consument, er volledig gebruik van kan maken. Verder zal het voor developers gemakkelijk zijn de codes voor de universele apps aan te passen voor de Xbox-controllers. Een precieze releasedatum is nog onbekend.

Verder is nog naar buiten gekomen dat Microsoft het ontwikkelaars gemakkelijk wil maken bestaande en nieuwe apps en games te kunnen poorten naar alle Windows 10-systemen. Daarvoor heeft het bedrijf uit Redmond een speciale tool geschreven die het conversieproces automatiseert. Ook krijgen developers daardoor toegang tot onder meer Live Tiles, notificaties en natuurlijk die eerder genoemde controllerondersteuning.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.