Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon begint binnenkort met streamen Dolby Vision-content

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2016, 21:36 CategorieStreamingdiensten

Vorige maand liet Netflix weten binnenkort te starten met het streamen van content in high dynamic range, inclusief de Dolby Vision-standaard, en vandaag laat ook Amazon weten dat de dienst binnenkort met Dolby Vision aan de slag gaat. Amazon begon vorig jaar al met het streamen van content in de HDR10-standaard.

In Nederland kunnen alleen de nieuwste tv’s van LG ermee omgaan maar als het aan Dolby ligt wordt Dolby Vision dé standaard voor HDR. Het bedrijf werkt inmiddels nauw samen met streamingdiensten en Amazon laat vandaag weten dat we binnenkort de eerste films en series met Dolby Vision kunnen verwachten.

Amazon Video provides customers with HDR content today, and we’re thrilled to work with LG to extend our premium offering to include a Dolby Vision enhanced HDR experience on LG Super UHD TVs.

HDR10 is al een paar maanden beschikbaar via Amazon en wordt ook door de meeste HDR-compatibele tv’s ondersteund. Dolby Vision moet echter een nog indrukwekkendere ervaring bieden en Amazon zet het dan ook in de markt als een premium HDR-formaat. HDR10 wordt door de dienst als ‘standaard’ HDR omschreven.

Op dit moment worden de titels Transparent, Mozart in the Jungle, Bosch, The Man in the High Castle en Red Oaks in HDR10 aangeboden via Amazon. Welke films en series in Dolby Vision zullen verschijnen is nog niet bekend. Dolby zelf verwacht dat we tegen het einde van dit jaar ongeveer 100 films in Dolby Vision kunnen bekijken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.