Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix blijft VPN-verbindingen blokkeren

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2016, 22:06 CategorieStreamingdiensten

Netflix ziet geen mogelijkheden om de VPN-blokkering van klanten op te heffen. Via een VPN-verbinding kon je tot voor kort doen alsof je computer bijvoorbeeld in Amerika staat, en kun je het veel grotere Amerikaanse aanbod van Netflix bekijken.

VPN-blokkering

Netflix staat sinds kort niet meer toe dat klanten via een VPN-dienst naar Netflix-content kijken. Dat heeft alles te maken met de rechten op die content, die per land verschillend ligt. Netflix-CEO Reed Hastings legde het onlangs nog eens uit tijdens een rondetafeldiscussie op het hoofdkantoor van het bedrijf in Californie. “Als iemand anders de rechten van een film heeft gekocht in Duitsland, zullen wij dat moeten respecteren. Wij verlangen dat zelf ook.”

Online privacy

Er is echter flink gemopper onder Netflix-abonnees die zeggen dat zij hun VPN-verbinding voor hele andere dingen gebruiken dan een handige omweg om meer content van Netflix in beeld te krijgen.  Veel mensen gebruiken een VPN-verbinding om hun online privacy te beschermen. Anderen willen via zo’n virtuele netwerkverbinding voorkomen dat hun eigen internetprovider de lijn dichtknijpt.

Geen onderscheid

Netflix maakt hier echter geen onderscheid in. Iedere VPN-verbinding wordt geweerd door het bedrijf, dat geen problemen wil over de rechten op films en series in andere landen.

Amerikaanse militaire bases enige uitzondering

De enige uitzondering die Netflix maakt, is voor Amerikaanse militaire bases in het buitenland. Amerikaans militair personeel kan altijd naar het Amerikaanse Netflix-aanbod kijken, waar ter wereld ook, heeft de streamingdienst beloofd.

Tips

Netflix is in korte tijd uitgegroeid tot een zeer populaire videostreamingdienst in Nederland. Lees hier alles over Netflix.

  • Delen:

Reacties

  1. piet
    21 maart, 2016 om 12:42

    Kan je dan niet gewoon een VPN opzitten via zo’n militare basis?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.