Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha brengt DTS:X en HDR naar av-receivers middels update

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2016, 12:23 CategorieReceivers

Yamaha heeft vandaag in de VS aangekondigd een gratis update voor onlangs geïntroduceerde av-receivers uit te brengen. De Japanse fabrikant voegt hiermee ondersteuning voor DTS:X en HDR (high dynamic range) toe.

HDR en DTS:X voor Yamaha receivers

Yamaha laat weten dat de RX-A1050, RX-A2050, RX-A3050 en de CX-A5100 modellen uit de Aventage-serie een firmware-update krijgen waarmee HDR (high dynamic range) toegevoegd wordt, samen met hdmi versie 2.0a. Dankzij deze update kan Blu-ray-materiaal met HDR-ondersteuning en de nieuwste kopieerbeveiliging via de receivers afgespeeld worden. Ook de RX-V679, RX-V779 en RX-A850 receivers kunnen deze update binnenkort verwachten.

Daarbij krijgen de RX-A1050, RX-A2050, RX-A3050 en de CX-A5100 modellen uit de Aventage-serie een update waarmee ondersteuning voor DTS:X toegevoegd wordt. Dit audioformaat is de concurrent van Dolby Atmos en moet een 3D-audiobeleving mogelijk maken. Ook de YSP-5600 soundbar krijgt een update waarmee DTS:X toegevoegd wordt.

De firmware-update wordt later dit jaar gratis verspreid en wanneer je apparaat gekoppeld is met een netwerk krijg je hier automatisch een melding van. Ook kun je op de website van Yamaha terecht voor de nieuwste software.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans de groot
    03 februari, 2016 om 23:30

    Ben het nog niet tegen gekomen op blueray dts X wel dbatmos heb ik nu.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.