Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Tv-fabrikanten gaan Google Cast in tv’s verwerken’

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2016, 12:00 CategorieLcd en led tv's

Met de Google Chromecast kun je op een goedkope en eenvoudige manier content van het internet en van je mobiele apparaat naar je tv streamen. Maar, fabrikanten van tv’s gaan het mogelijk nog makkelijker maken door Google Cast in de tv te bouwen.

Volgens de bronnen van Variety zouden het Amerikaanse Vizio en een andere fabrikant momenteel werken aan ingebouwde Google Cast features voor tv’s. Dit betekent dat je een video van Netflix of YouTube direct vanaf je smartphone of tablet naar je Vizio tv kunt streamen, zonder tussenkomst van een dongle. Het enige wat je moet doen is de ‘Cast’-knop gebruiken. Vervolgens kun je je smartphone of tablet uitzetten of wegleggen want de video wordt direct vanaf het internet naar je tv gestreamd. Je mobiele apparaat kun je wel inzetten als afstandsbediening waarmee je een andere video kunt kiezen of de video kunt pauzeren.

Het is overigens momenteel al mogelijk om zonder Chromecast content naar je tv te streamen, maar daarvoor moet je tv wel beschikken over het Android TV-platform. Philips en Sony zijn momenteel de enige fabrikanten die hiervan gebruikmaken. Mogelijk wil Google de functionaliteit dus ook naar andere tv’s brengen, zonder dat deze modellen hiervoor op Android TV moeten draaien. Het is een simpelere oplossing waarvoor geen speciale interface vereist is.

Google zelf heeft de komst van Google Cast naar non-Android TV’s nog niet bevestigd en dit jaar zijn er ook nog geen modellen aangekondigd die hierover beschikken. Mogelijk zien we de eerste tekenen van leven tijdens CES 2017, in januari van volgend jaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.