Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony zal het Ultra HD Premium-logo niet gaan gebruiken

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2016, 9:04 CategorieLcd en led tv's

Sony heeft aangegeven geen gebruik te zullen gaan maken van het bestaande Ultra HD Premium-logo. In plaats daarvan gebruikt het zijn eigen logo. Dat is een verrassende zet van de fabrikant, aangezien het wel lid is van de UHD Alliance.

En Sony gaat nog een Ultra HD Blu-ray-speler aankondigen

Sony heeft bevestigd geen gebruik te zullen gaan maken van het bestaande Ultra HD Premium-logo, van de UHD Alliance. Terwijl dat logo juist aangeeft dat een televisie is voorzien van de beste standaarden op het gebied van UHD-televisies. Panasonic, Samsung en LG brengen wel tv’s uit onder dat logo. Met dat logo op je televisie, weet de consument dat het verzekerd is van een bepaalde standaard (kleur, dynamic range, et cetera). Sony’s XD93 heeft die standaarden en zou in principe dat logo mogen dragen.

En die beslissing komt als vreemd over, omdat Sony lid is van de UHD Alliance. Sony zal in de toekomst gebruikmaken van zijn eigen 4K-logo, het logo dat je bovenaan dit bericht vindt. En dat maakt het voor de consument wellicht ingewikkeld – dit logo is namelijk ook op Sony’s producten te zien die níet aan de Ultra HD Premium-standaarden voldoen. Ook heeft Sony laten weten binnenkort een echte 4K-Blu-ray-speler aan te kondigen, maar het bedrijf kon nog niet aangeven wanneer precies. Daar horen we dus later meer over.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans de groot
  03 februari, 2016 om 23:22

  Kijk heb je weer zo iets dit soort dingen laat de 4 k blueray gewoon floppen ik vind dit zo dom van fabrikanten en de film industrie.

  • Peter
   04 februari, 2016 om 13:17

   Sony is altijd eigenzinnig geweest. Op het logo staat WEL 4k. Waar ik me meer zorgen over maak is dat 4k blu Rays met hdr ondersteuning misschien native wel gewoon 1080 zijn zonder hdr en dat ze in de studio de boel opschalen en lichte delen in het beeld een extra glanslaagje geven.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.