Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Sony brengt Ultra HD Blu-ray-speler in 2017 uit’

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2016, 9:40 CategorieBlu-ray

Sony heeft laten weten dat het bedrijf voorlopig nog niet met een eigen Ultra HD Blu-ray-speler op de markt zal komen. Mogelijk gebeurt dit pas in 2017. De fabrikant heeft namelijk nog een afwachtende houding ten opzichte van 4K Blu-ray-spelers.

Gerucht: voorlopig geen Ultra HD Blu-ray-speler van Sony

Tijdens de CES van dit jaar kondigde Sony geen eigen Ultra HD Blu-ray-speler aan, maar presenteerde wel een Full HD-variant. Eerder deze week kwam wel in het nieuws dat het bedrijf voornemens is een 4K Blu-ray-speler uit te willen brengen, maar verder kwamen we niets te weten over een releasedatum van dat product. Daar komt vandaag verandering in. Mogelijk verschijnt die speler namelijk in 2017 pas of aan het einde van dit jaar. Sony heeft namelijk een afwachtende houding als het om 4K Blu-ray-spelers gaat.

Panasonic, Samsung en Philips hebben al wel een eigen Ultra HD Blu-ray-speler aangekondigd, maar LG bijvoorbeeld ook nog niet. Die wacht, net als Sony, nog even af hoe de spelers van de concurrenten het doen. Ook hebben de fabrikanten last van de concurrentie van videostreamingdiensten van Amazon, Netflix en YouTube, die allemaal in 4K kunnen streamen. Wel heeft Sony aangegeven met een eigen streaming-app te komen (genaamd Ultra) en weten we dat er enkele 4K Blu-ray-films van de producent zullen worden uitgebracht.

 • Delen:

Reacties

 1. Peter vb
  04 februari, 2016 om 22:26

  Vreemd verhaal dit. Met reclames proberen ze de klant al jaren over te halen om een 4K TV te kopen want dat is de toekomst. Eind 2014 zouden de eerste 4K blue-ray spelers komen vertelde de fabrikanten. Toen werd het eerste kwartaal 2015 toen eind 2015. Zijn nu twee jaar verder en zijn er nu nog niet. Wat is het nut van een 4K scherm dan? Want iedereen met een 4K scherm weet dat Netflix en de rest die in 4K wat uitzenden, nou niet noemenswaardig beter is dan 1080.Heb echt het idee dat we behoorlijk in de maling zijn genomen met de belofte van onze 4K tv’s. Denk wanneer je 1080p tv’s zou hebben met HDR dat je beter af bent.

 2. Peter vb
  04 februari, 2016 om 22:46

  Martijn, ben hier bij jou even de geschiedenis in gedoken en vind het walgelijk wat Sony de consument flikt. 8 januari 2013 staat hier letterlijk dat Sony eind 2012!!meld met een 4K harddisk zou komen met films. En met een 4K streamingsdienst zou komen voor de 4K tv’s. Het is nu 2016 en ze hebben helemaal niets in 4K en komen ook met helemaal niets. Dit is toch je reinste oplichting,of zie ik het nou verkeerd?

  • Martijn Chel
   05 februari, 2016 om 9:20

   Ja, klopt. Die harddisk is volgens mij wel uitgebracht maar niet in NL. De verdere ontwikkeling lijkt daar echter stil te staan. Apart dat ze zo inzetten op 4K en dan zelfs geen speler uitbrengen.

   • Peter vb
    05 februari, 2016 om 11:39

    Weet wel dat ze toen alle journalisten die de 4K tv’s mochten testen zo’n 4Kharde schijf mee zouden geven. Heb ik ook bij jou buitenlandse collega site’s gelezen. Maar niemand heeft ze ook echt gekregen.

 3. Peter vb
  05 februari, 2016 om 11:31

  Kan nergens vinden of er in het buitenland die 4K harddisk is uitgebracht. Volgens mij heeft nog niemand in al die jaren native 4K gezien. Denk zelf alleen de fabrikanten in hun R&D. En heb het vermoeden dat ze daar dus allang weten dat 4K op normale maten schermen weinig verschil maakt.

 4. Frans de groot
  08 februari, 2016 om 1:19

  De jongere gaan dit nooit kopen. Die gaan en blijven streamen en downloaden. Het is ook veel te duur allemaal. Blueray is al lang geflopt ook van wegen te hoge prijs ik zelf koop ze pas als ze in uitverkoop komen onder de 10 euro. Of zoek op internet dan maar zonder Nederlandse ondertiteling. Het is voor een elite gemaakt dat ultrahd. Niet voor de massa dit is een gemiste kans van de film en fabrikanten van dit content dan hadden ze wat kunnen verdienen. Ik zie nog veel winkels het niet halen ook de media markt gaat het hier niet mee redden ik was er pas was de enige met nog 4 mensen nou dan ga je wel er onderdoor.

 5. Fabian
  13 februari, 2016 om 18:56

  40-50,- voor een 4K blu-ray. Echt absurd. Zo werk je streamingdiensten wel in de hand. Ondanks de mindere kwaliteit.

  Een goede film verdiend zichzelf meervoudig terug aan bioscoop inkomsten. De verkoop van blu-ray zou je dus wat mij betreft in de markt moeten zetten tegen een minimale winstmarge zodat de massa ook van die content kan genieten. Laten we dus beginnen met het halveren van de prijs.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.