Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung UBD-K8500 Ultra HD Blu-ray speler in april te koop voor 499 euro

Geschreven door
Geplaatst op11 februari 2016, 15:33 CategorieBlu-ray

Samsung heeft vandaag tijdens een persconferentie in Monaco diverse details over de 2016 home cinema line-up gedeeld. Zo liet de Koreaanse fabrikant weten dat de UBD-K8500, de eerste Ultra HD Blu-ray speler van het bedrijf, vanaf begin april in de Nederlandse winkels ligt.

Deze speler heeft een gebogen design meegekregen en voldoet aan alle standaarden van de Ultra HD Blu-ray-specificatie. Zo kun je er ook normale Blu-ray’s en dvd’s mee afspelen, is Digital Bridge aanwezig zodat je films eenvoudig ook op andere apparaten kunt kijken, is er ondersteuning voor 10-bit-materiaal en High Dynamic Range (HDR), en is er een uitgeklede versie van de Samsung Smart Hub met toegang tot Netflix 4K aanwezig. Daarbij is de speler voorzien van een HDMI-uitgang, een optische uitgang, 3D-weergave, dual band WiFi, Multiroom Link en een optie om materiaal dat op een disc staat naar usb te kopiëren.

De Samsung UBD-K8500 krijgt een prijs van 499 euro mee. Dat is aardig wat geld maar voor dit bedrag krijg je ook de Ultra HD Blu-ray-versie van The Martian (met Matt Damon) ter waarde van 40 euro gratis. 20th Century Fox heeft daarbij laten weten dat we vanaf maart 10 Ultra HD Blu-ray films van de studio in de Nederlandse winkels kunnen verwachten.

Lees ook onze Samsung UBD-K8500 review. • Delen:

Reacties

 1. Frans de groot
  11 februari, 2016 om 18:18

  Dat is mooi van Samsung toch weer meer betaalbaarder dan de panasonic UHD blueray speler. Wacht nog wel een jaartje voor dat ik dat zou kopen. Ik vind de disc te duur heb hier op magazine al is gemeld dat de jongeren dit nooit gaan kopen. Die streamen liever vinden disc maar ouderwets en vinden de blueray te duur in de winkels. Dus de fabrikanten zouden is goed moeten gaan na denken en is wat meer op internet de creaties van deze jongeren zo ook de relaties op tweakersnet over apperaten en software schijfjes.

 2. Plkd
  11 februari, 2016 om 22:35

  De Samsung BD-F7500 Blu-ray speler was de 1ste 4k speler of kun je deze niet gebruiken met nieuwe uhd blu ray discs?
  Door home cinema magazine Geschreven door
  Martijn Chel Geplaatst op30 juli 2013, 16:21 CategorieBlu-ray speler reviews .

  • Peter vb
   12 februari, 2016 om 14:04

   Er staat 4K upscaling. Heb zelf de Panasonic 460. Heeft hetzelfde maar ziet geen verschil met aan of uit. Sterker, wanneer ik de 4K upscaling aanzet zijn de bewegende beelden minder goed.

 3. Fabian
  11 februari, 2016 om 22:42

  Nee dat gaat helaas niet werken. Je zult een UHD bluray speler moeten aanschaffen.

 4. Peter vb
  12 februari, 2016 om 14:00

  Heel benieuwd naar de review hiervan.

 5. Pete0603
  13 februari, 2016 om 13:07

  Dit is alweer een oud artikel, maar plaatst wel alles in het juiste perspectief;

  Wat is ultra HD (4K) The future of TV explained

  Geschreven door Rasmus Larsen op flatpanalshd. Ik kon de link niet copieeren en plakken…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.