Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung opnieuw in gesprek over overname Tidal’

Geschreven door
Geplaatst op29 februari 2016, 10:17 CategorieStreamingdiensten

Samsung zou nog steeds geïnteresseerd zijn in een overname van de muziekstreamingdienst Tidal, nu in handen van Jay-Z en collega’s. Eind vorig jaar verliet de rapper al eens eerder het Amerikaanse hoofdkantoor van Samsung.

Gerucht: Samsung heeft interesse in Tidal

The New York Post schijnt vanuit meerdere bronnen gehoord te hebben dat Samsung voornemens is de muziekstreamingdienst Tidal over te nemen van Jay-Z en zijn collega’s, zoals Daft Punk, Madonna, Rihanna en uiteraard Kanye West. Dit is echter geen verrassing, aangezien beide bedrijven al eens eerder in gesprek waren gegaan (waarschijnlijk over een mogelijke overname), maar tot op heden is daar nog niets van gekomen.De Zuid-Koreaanse fabrikant en de nog-niet-zo-populaire muziekstreamingdienst hebben niet gereageerd.

Het is geen geheim dat Tidal het momenteel zwaar heeft. Nadat Jay-Z en zijn collega’s de streamingdienst hadden gekocht en hadden gepositioneerd als een dienst ‘voor artiesten, van artiesten’, liep het aantal abonnees niet snel op. Wel was er heel even een opleving toen Kanye West schreeuwde dat hij zijn nieuwste album alleen via de Tidal-dienst beschikbaar zou stellen, waardoor veel fans zich toch voor de muziekstreamingdienst hadden aangemeld. Maar die opleving was van korte duur, omdat de apps alweer dalen in Google Play en de App Store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.