Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung introduceert Smart Control en Simple Remote

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2016, 16:27 CategorieAccessoires

Samsung komt dit jaar met een groot aantal nieuwe televisies, maar niet alleen het scherm wordt alsmaar verbeterd. De bediening moet volgens de Koreaanse fabrikant eenvoudiger en sneller kunnen, en daarom wordt de nieuwe Smart Control geïntroduceerd.

Samsung Smart Control

De Samsung Smart Control is de nieuwste afstandsbediening van de Koreaanse fabrikant en doet qua design nog steeds veel denken aan de remotes die voorgaande jaren meegeleverd werden. Er is echter het een en ander veranderd dat het gebruiksgemak moet vergroten.

Het belangrijkste voordeel van de nieuwe Smart Control is de One Connect-functie. Hiermee moet het volgens Samsung mogelijk zijn om alle afstandsbedieningen van de salontafel te halen en te vervangen door één Smart Control. De nieuwe remote kan alle apparaten die aangesloten zijn op je tv – middels een hdmi-aansluiting, bedienen. De belangrijkste functies zijn middels de knoppen op de afstandsbediening te bedienen maar ook kun je een on-screen menu tevoorschijn toveren.

De Smart Control herkent de aangesloten apparaten automatisch, dus als je bijvoorbeeld een spelcomputer aansluit worden direct de juiste knoppen ingesteld en kun je direct aan de slag. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een grote database van apparaten die wereldwijd te koop zijn en deze database wordt volgens Samsung regelmatig bijgewerkt. Mocht een apparaat niet herkend worden dan kun je altijd zelf de infraroodcodes toevoegen.

Samsung-smart-control

Verder beschikt de Smart Control onder meer over een microfoon waarmee de tv middels spraak bediend kan worden en een klein aantal knoppen waarmee de belangrijkste functies (Smart Hub, zenders, volume) toegankelijk zijn. De pointer-functie (een muisachtige functie) lijkt dit jaar echter verdwenen.

Samsung brengt de Smart Remote uit bij de tv’s vanaf de KU6510-serie. Een aantal modellen daaronder krijgt de Simple Remote. Deze versie moet het doen zonder spraakbediening en zonder de One Connect-functie.

Meer informatie over de tv’s, Blu-ray spelers en andere home cinema-producten die Samsung dit jaar naar Nederland brengt vind je in het 2016 home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.