Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung HW-K950 Dolby Atmos soundbar kost 1.299 euro

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2016, 13:10 CategorieLuidsprekers

Samsung brengt dit jaar niet alleen een groot aantal nieuwe tv’s op de Nederlandse markt. De Koreaanse fabrikant komt ook met een uitgebreide line-up soundbar- en home cinema-systemen. Het topmodel voor dit jaar is de HW-K950, een soundbar met Dolby Atmos.

Samsung HW-K950 soundbar

De Samsung HW-K950 is één van de eerste soundbars met Dolby Atmos, het nieuwe audioformaat van Dolby. Dit formaat staat in het teken van een ‘3D audiobeleving’ waarbij audio-objecten vrij door de ruimte kunnen bewegen. Nu is dit audioformaat met name bedoeld voor grote luidsprekeropstellingen maar ook soundbars, waarin meerdere speakers verwerkt zitten, bieden binnenkort ondersteuning voor Dolby Atmos.

Samsung-HW-K950-1

De HW-K950 komt met een langwerpige soundbar, een draadloze subwoofer en twee draadloze speakers aan de achterzijde. De soundbar en de speakers aan de achterzijde sturen de audio niet alleen richting de luisterpositie maar ook richting het plafond. Middels weerkaatsing wordt zo een 3D audioveld gecreëerd waardoor je meer het gevoel met krijgen middenin de actie te zitten.

Samsung-HW-K950

Prijs en beschikbaarheid

Samsung heeft afgelopen week tijdens het Samsung European Forum 2016 laten weten dat de HW-K950 in maart op de Nederlandse markt moet verschijnen en een prijs van 1.299 euro meekrijgt. Hiervoor krijg je dus ook twee luidsprekers voor de achterzijde van de kamer die met elkaar gekoppeld zijn middels een kabel maar draadloos communiceren met de soundbar.  • Delen:

Reacties

  1. Frans de groot
    16 februari, 2016 om 20:45

    Vind het een hoop geld ik heb mijn bestaande boxen alleen uit gebreid met kef dolby atmosfeer speakers en de receiver van Pioneer 930 met dolby atmoscen dts X. Voor het zelfde geld heb ik meer mogelijk heden dan op de receiver.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.