Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung begint weer met productie oled tv’s’

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2016, 13:07 CategorieOled tv's

Op dit moment is LG heer en meester op het gebied van oled en dat is gezien de rooskleurige toekomst van de techniek slecht nieuws voor andere fabrikanten. Samsung heeft in het begin geprobeerd LG bij te houden maar liet oled al snel voor wat het was. Daar lijkt de Koreaanse fabrikant nu op terug te komen want Samsung zou flink gaan investeren in fabrieken voor oled tv’s.

LG heeft de afgelopen jaar heel wat geld in oled geïnvesteerd. Het Koreaanse bedrijf heeft inmiddels over de hele wereld fabrieken die oled-panelen produceren. Samsung is LG’s grootste concurrent en daarom moet het bedrijf wel met een antwoord komen. Het heeft even geduurd maar volgens de laatste geruchten zou Samsung de oled-techniek nu eindelijk ook gaan omarmen. Het bedrijf zou zelfs 3,3 miljard dollar in fabrieken voor oled-panelen willen investeren.

De investering zou inmiddels al plaatsgevonden hebben en de eerste panelen zouden in september van dit jaar al van de band moeten rollen. Dit maakt het aannemelijk dat Samsung ergens in 2017 met zijn tweede generatie oled tv komt, mogelijk zelfs een complete line-up. De laatste oled tv van Samsung dateert alweer uit 2014 en daar werden er nauwelijks van verkocht omdat de prijs veel te hoog lag. Of Samsung weer voor de eigen RGB-oled-techniek kiest of deze keer voor de WRGB-techniek van LG gaat is nog de vraag. Ook is het niet duidelijk of Samsung kiest voor gebogen of platte schermen.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans de groot
    26 februari, 2016 om 18:38

    Wel een platte TV geen gebogen vind ik persoonlijk niks liefst een monitor geen speakers en tuners wel wifi of een Lan met soort van smart TV voor internet.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.