Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Problemen met Xbox Live voor digitale content (update)

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2016, 11:06 CategorieGaming

Sinds gisteravond negen uur zijn er problemen met Xbox Live. Het kopen en spelen van digitale content is op dit moment niet mogelijk op de spelcomputer. De problemen houden nu al ruim twaalf uur aan en een oplossing lijkt nog niet in zicht.

Xbox Live: problemen met kopen en spelen van digitale content

Meestal wanneer er in de avond een probleem is met Xbox Live, dan is die in de ochtend verholpen – maar vandaag niet. Sinds gisteravond negen zijn er problemen met de online gamingdienst. Zo is het niet mogelijk om digitale content te kopen, te spelen of te downloaden (je hebt het spel al gekocht, maar nog niet gedownload). De storing is inmiddels door heel de Store doorgetrokken: ook het bladeren door de Xbox Video Store en de Xbox Music Store is op dit moment onmogelijk – Microsoft geeft aan op de hoogte te zijn van de problemen.

Op de site van Xbox is de volgende melding te lezen.

We zijn ons bewust van het probleem en doen er alles aan om dit probleem op te lossen. We verontschuldigen ons voor eventuele ongemakken en danken u voor uw geduld.

Helaas geeft het bedrijf niet aan wanneer de storing verholpen is. Naast de bovenstaande problemen, is het voor Xbox-gebruikers ook niet mogelijk nieuwe accounts aan te maken op Xbox Live, deze accounts te beheren of een account op een ander apparaat op te halen. De storing treft Xbox One en Xbox op andere apparaten (pc en smartphones). Het is nu nog wel mogelijk om games te spelen die je op disc hebt.

Update: de problemen zijn door Microsoft opgelost. Xbox Live is als normaal te bereiken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.