Philips komt voor eind 2016 met eerste oled televisie

18 februari 2016 1 Minuut 4 Reacties
Philips-8901-serie-1

TP Vision heeft vandaag tijdens een persconferentie in Brussel de plannen voor een Philips oled tv onthuld. De Chinese fabrikant brengt voor het einde van dit jaar zijn eerste model op de markt.

Philips oled tv

Heel veel zijn we nog niet te weten gekomen over de eerste oled tv met het Philips-logo, maar het bedrijf liet in ieder geval weten het display van LG af te nemen. Over de prestaties van oled is TP Vision nog niet helemaal tevreden, met name op het gebied van helderheid en de weergave van de kleur rood. Dat laatste wil TP Vision zelf ondervangen, het eerste ligt bij de displayfabrikant. Afgezien van dat biedt oled diepe zwartwaarden, een natuurlijke en dynamische kleurweergave en een indrukwekkend contrast. Het is onduidelijk of Philips voor een gebogen of een plat scherm gaat.

Op dit moment is LG de enige fabrikant van oled-displays en ook het enige bedrijf dat vol inzet op oled tv’s. Alleen Panasonic heeft momenteel ook een oled tv in het assortiment, met een prijskaartje van zo’n 10.000 euro.

Beschikbaarheid

Wanneer de Philips oled tv op de markt verschijnt is vooralsnog onduidelijk, maar TP Vision beloofde dat we in ieder geval voor het einde van dit jaar een model kunnen verwachten. Over de prijs is helaas nog niks bekend.

Bekijk ook de Philips 2016 lcd led tv line-up (voorjaar).

Reacties (4)