Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips komt voor eind 2016 met eerste oled televisie

Geschreven door
Geplaatst op18 februari 2016, 15:54 CategorieOled tv's

TP Vision heeft vandaag tijdens een persconferentie in Brussel de plannen voor een Philips oled tv onthuld. De Chinese fabrikant brengt voor het einde van dit jaar zijn eerste model op de markt.

Philips oled tv

Heel veel zijn we nog niet te weten gekomen over de eerste oled tv met het Philips-logo, maar het bedrijf liet in ieder geval weten het display van LG af te nemen. Over de prestaties van oled is TP Vision nog niet helemaal tevreden, met name op het gebied van helderheid en de weergave van de kleur rood. Dat laatste wil TP Vision zelf ondervangen, het eerste ligt bij de displayfabrikant. Afgezien van dat biedt oled diepe zwartwaarden, een natuurlijke en dynamische kleurweergave en een indrukwekkend contrast. Het is onduidelijk of Philips voor een gebogen of een plat scherm gaat.

Op dit moment is LG de enige fabrikant van oled-displays en ook het enige bedrijf dat vol inzet op oled tv’s. Alleen Panasonic heeft momenteel ook een oled tv in het assortiment, met een prijskaartje van zo’n 10.000 euro.

Beschikbaarheid

Wanneer de Philips oled tv op de markt verschijnt is vooralsnog onduidelijk, maar TP Vision beloofde dat we in ieder geval voor het einde van dit jaar een model kunnen verwachten. Over de prijs is helaas nog niks bekend.

Bekijk ook de Philips 2016 lcd led tv line-up (voorjaar).

 • Delen:

Reacties

 1. Audiofreak1
  18 februari, 2016 om 19:41

  Eigenlijk wel grappig dat de rollen omgekeerd zijn: TP-Vison/Philips die LG nodig heeft voor panelen, dat was ooit andersom! Feit is dat Philips niets zelf meer produceert en LG langzaam een van de grotere spelers is geworden, zij hebben opgelet en Philips niet.
  Hopelijk zit er in die Oled’s geen bagger software zoals nu wel in de Philips toestellen zit.
  Het topmodel is niet voor niets geschrapt! Ze kunnen gewoon niet meer mee met de snelle ontwikkeling. We wachten af! Ben erg benieuwd!

 2. Pete0603
  19 februari, 2016 om 10:20

  We zitten waarschijnlijk in het laatste stadium van TV technologie. In 2020 heeft ieder merk waarschijnlijk oled, is de resolutie 4/8 k, is het kleur en licht bereik zover dat tv’s standaard 12 bit zijn met meer dan 1000 niets. Thans it. Meer is er niet. 3d en C urved screens verdwijnen nu al. Plasma en crt’s zijn ook al volledig weg. Leds zul en tegen die tijd waarschijnlijk modellen hebben met een dikte van 1- 2 mm en enorm groot zijn. Buigbare, transparante, en tegen de muur “plakken” kan nu al

  Wie nog even innovatie in gedachte heeft, mag het zeggen…

  • Flavium
   22 februari, 2016 om 0:27

   Ik denk dat deze markt geheel gaat instorten met TV. Het eind is in zicht. Van alle media. Straks is alles nog onbetaalbaar als we zo doorgaan in deze misselijke wereld van alleen maar geld geld en nog is geld. Hoe vernietigd ik een planeet nou dat gaat niet zo lang meer duren.

 3. Peter vb
  19 februari, 2016 om 15:37

  Denk dat er over zeven jaar niet zo veel tv’s meer gemaakt worden. Vermoed dat er alleen nog maar short throw projectors zijn. Veel makkelijker te verschepen en in huis neemt het veel minder ruimte in. Laat Philips daar nou wel redelijk in voorop lopen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.