‘Panasonic DMP-UB900 Ultra HD Blu-ray speler kost 899 euro’

02 februari 2016 1 Minuut 4 Reacties
panasonic-dmp-ub9000-4k-blu-ray-speler

De prijzen van de eerste Ultra HD Blu-ray films zijn inmiddels bekend maar wat we mogen verwachten van de Ultra HD Blu-ray spelers is nog niet helemaal duidelijk. Afgelopen september kondigde Panasonic de DMP-UB900 aan en vandaag lijkt de prijs van dit model gelekt te zijn.

Panasonic DMP-UB900 gaat 899 euro kosten

Philips, Samsung en Panasonic zijn de enige fabrikanten die tot op heden een Ultra HD Blu-ray speler aangekondigd hebben. Samsung verkoopt zijn apparaat voor 499 dollar, en dus waarschijnlijk euro, terwijl Philips met 399 dollar een iets aantrekkelijk aanbod heeft. Panasonic zet hoger in en komt met een geavanceerde speler die waarschijnlijk 899 euro gaat kosten.

De DMP-UB900 ondersteunt 4K in zestig frames per seconde, BT.2020-kleurenschaal en een high dynamic range-output van maximaal tienduizend nits. Daarnaast ben je in staat aparte HDMI-kabels te gebruiken voor het beeld en het geluid (7.1 surround sound), voor de hoogste bandbreedte mogelijk. Alle aansluitingen zijn verguld om oxidatie te voorkomen en een goede signaalgeleiding te garanderen.

Ook ondersteunt de DMP-UB900 zowel DSD als ALAC, dankzij de ingebouwde 192-kHz/32-bit audio DAC (digital-to-analogue converter). De UB900 is ontworpen voor hoge-resolutie audioweergave. Naast de traditionele WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA-formaten kunnen ook DSD (5,6 MHz/2,8 MHz) en ALAC-muziekbestanden worden weergegeven. De speler bevat wel upscaling-technologie, zoals Direct Chroma Up: 4:2:0-signalen worden geconverteerd naar 4:4:4-varianten. 2K Blu-ray-discs worden geüpscaled naar 4K wanneer het scherm dit ondersteunt. De afstandsbediening van de UB900 is voorzien van toetsverlichting, zodat deze ook in het donker gemakkelijk kan worden bediend.

Panasonic heeft de prijs van de DMP-UB900 nog niet officieel bevestigd maar waarschijnlijk krijgen we deze maand meer te horen.
Lees ook onze review van de Panasonic DMP-UB900.

Reacties (4)