Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Panasonic DMP-UB900 Ultra HD Blu-ray speler kost 899 euro’

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2016, 13:14 CategorieBlu-ray

De prijzen van de eerste Ultra HD Blu-ray films zijn inmiddels bekend maar wat we mogen verwachten van de Ultra HD Blu-ray spelers is nog niet helemaal duidelijk. Afgelopen september kondigde Panasonic de DMP-UB900 aan en vandaag lijkt de prijs van dit model gelekt te zijn.

Panasonic DMP-UB900 gaat 899 euro kosten

Philips, Samsung en Panasonic zijn de enige fabrikanten die tot op heden een Ultra HD Blu-ray speler aangekondigd hebben. Samsung verkoopt zijn apparaat voor 499 dollar, en dus waarschijnlijk euro, terwijl Philips met 399 dollar een iets aantrekkelijk aanbod heeft. Panasonic zet hoger in en komt met een geavanceerde speler die waarschijnlijk 899 euro gaat kosten.

De DMP-UB900 ondersteunt 4K in zestig frames per seconde, BT.2020-kleurenschaal en een high dynamic range-output van maximaal tienduizend nits. Daarnaast ben je in staat aparte HDMI-kabels te gebruiken voor het beeld en het geluid (7.1 surround sound), voor de hoogste bandbreedte mogelijk. Alle aansluitingen zijn verguld om oxidatie te voorkomen en een goede signaalgeleiding te garanderen.

panasonic-dmp-ub9000-4k-blu-ray-speler-groot

Ook ondersteunt de DMP-UB900 zowel DSD als ALAC, dankzij de ingebouwde 192-kHz/32-bit audio DAC (digital-to-analogue converter). De UB900 is ontworpen voor hoge-resolutie audioweergave. Naast de traditionele WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA-formaten kunnen ook DSD (5,6 MHz/2,8 MHz) en ALAC-muziekbestanden worden weergegeven. De speler bevat wel upscaling-technologie, zoals Direct Chroma Up: 4:2:0-signalen worden geconverteerd naar 4:4:4-varianten. 2K Blu-ray-discs worden geüpscaled naar 4K wanneer het scherm dit ondersteunt. De afstandsbediening van de UB900 is voorzien van toetsverlichting, zodat deze ook in het donker gemakkelijk kan worden bediend.

Panasonic heeft de prijs van de DMP-UB900 nog niet officieel bevestigd maar waarschijnlijk krijgen we deze maand meer te horen.
Lees ook onze review van de Panasonic DMP-UB900. • Delen:

Reacties

 1. Frans de groot
  03 februari, 2016 om 23:20

  De prijs is wel heel hoog de jongere kopen dit nooit om dat die voor streaming zijn ze vinden schijfjes te achterhaald. Ook de 4 k wordt veel te duur in de markt gezet in prijs. Dit gaat floppen op deze manier fabrikanten en de film industrie leren het nooit kijk naar de bluerays ook geflopt.

  • Pete0603
   04 februari, 2016 om 13:46

   Wel vreemd dat de consument zich laat verleiden door 4k TVs en bul rays links laat liggen. HE uitzendingen zijn uw op met lage bitrate en zelfs netflix in 4k heeft een lagere bitrate dan een standaard bul ray…

 2. Peter vb
  05 februari, 2016 om 13:05

  Ben benieuwd naar de eerste review van de 4K blue-ray op een normale maat scherm. Dus 65 inch en kleiner. Hoop ook op een 4K scherm zonder HDR aangezien de meeste nog zonder verkocht zijn.

 3. Ger
  29 februari, 2016 om 12:18

  Mensen die iets meer te besteden hebben en kwaliteit willen gaan weldegelijk voor zo’n product.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.