Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic DMP-UB900 Ultra HD Blu-ray speler half april te koop

Geschreven door
Geplaatst op29 februari 2016, 18:03 CategorieBlu-ray

Panasonic heeft vandaag tijdens de Europese productpresentatie laten weten dat de vorig jaar aangekondigde DMP-UB900 Ultra HD Blu-ray speler vanaf half april in de Nederlandse winkels moet liggen. De prijs is echter nog niet bevestigd.

Panasonic DMP-UB900

Panasonic is samen met Samsung de eerste fabrikant die een Ultra HD Blu-ray speler op de Nederlandse markt brengt. Het model van Panasonic, de DMP-UB900, is volgens de Japanse fabrikant zelf het meest geavanceerde model, dankzij het gebruik van een premium audiocircruit, hoogwaardige componenten en premium materialen.

De DMP-UB900 ondersteunt 4K in zestig frames per seconde, BT.2020-kleurenschaal en een high dynamic range-output van maximaal tienduizend nits. Daarnaast ben je in staat aparte HDMI-kabels te gebruiken voor het beeld en het geluid (7.1 surround sound).

Ook ondersteunt de DMP-UB900 zowel DSD als ALAC, dankzij de ingebouwde 192-kHz/32-bit audio DAC (digital-to-analogue converter). De UB900 is ontworpen voor hoge-resolutie audioweergave. Naast de traditionele WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA-formaten kunnen ook DSD (5,6 MHz/2,8 MHz) en ALAC-muziekbestanden worden weergegeven. De speler bevat wel upscaling-technologie, zoals Direct Chroma Up: 4:2:0-signalen worden geconverteerd naar 4:4:4-varianten. 2K Blu-ray-discs worden geüpscaled naar 4K wanneer het scherm dit ondersteunt. De afstandsbediening van de UB900 is voorzien van toetsverlichting.

Prijs en beschikbaarheid

De DMP-UB900 Ultra HD Blu-ray speler ligt vanaf half april in de Nederlandse winkels. De prijs is nog niet bekendgemaakt maar wij gaan uit van 599 of 649 euro. In de UK gaat de speler 599 Britse ponden kosten. Voor dit bedrag krijg je twee Ultra HD Blu-ray films meegeleverd; Mad Max en San Andreas.

Voor een overzicht van alle home cinema-producten die Panasonic in 2016 naar Nederland brengt kun je terecht in het 2016 home cinema overzicht.
Lees ook onze review van de Panasonic DMP-UB900.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans de groot
  01 maart, 2016 om 19:11

  Zal best mooie speler zijn maar best prijzig nog.

  • Harry Brand
   02 maart, 2016 om 11:24

   Ik vind de prijs wel meevallen voor een eerste generatie UHD speler met specificaties als een 32bits dac voor audio etc
   je moet hem uiteraard niet vergelijken met een budget blu ray speler of een van de blokker.
   een beetje goede blu ray speler van middeklasse kost ook 5/600 en een high end klasse zelfs het dubbele.

   Mijn Oppo Nuforce editie blu ray speler kostte toen ik hem kocht 1299,- dus dan valt dit best mee..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.