Netflix start binnenkort met series met HDR-weergave

25 februari 2016 1 Minuut 2 Reacties
daredevil-netflix

Vorig jaar maakte Netflix al bekend in 2016 te beginnen met de ondersteuning van high dynamic range-content en deze week laat de streamingdienst weten dat de eerste HDR-series er aankomen.

Netflix heeft deze week bekendgemaakt dat het bedrijf in de komende maanden begint met de weergave van content in HDR. Het gaat in eerste instantie om series, waaronder Daredevil en Marco Polo. Deze series worden al in de hoge 4K Ultra HD-resolutie gestreamd.

Om 4K-content met HDR te streamen is heel wat bandbreedte nodig maar Netflix geeft aan eigen compressiealgoritmes ontwikkeld te hebben waardoor het streamen van deze content efficiënter gaat en je dus relatief weinig bandbreedte nodig hebt.

Met HDR-content houden de plannen echter niet op. Netflix laat weten het aanbod van 4K Ultra HD-content dit jaar flink te willen uitbreiden en ook staat er maar liefst 30 nieuwe series en 10 nieuwe films op de planning voor dit jaar. Ook worden de applicaties voor Android en iOS vernieuwd, onder meer met de mogelijkheid voor de gebruiker om de kwaliteit van de video te bepalen en zo het dataverbruik te verminderen wanneer dit nodig is. Een tweede scherm-functie moet het mogelijk maken om extra informatie over een serie of film op je tablet of smartphone te bekijken terwijl deze op tv wordt weergegeven middels de Chromecast.

Lees meer over 4K Ultra HD-content streamen met Netflix.

Reacties (2)