Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix: 600 uur aan 4K-content aan het einde van 2016

Geschreven door
Geplaatst op29 februari 2016, 10:31 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft in een interview laten weten dat de videostreamingdienst aan het einde van 2016 zeshonderd uur aan 4K-content wil aanbieden. Het bedrijf maakt echter geen haast om virtual reality-content te gaan maken. Ook wordt er meer HDR-content geproduceerd.

Meer 4K-content van Netflix onderweg

Netflix heeft in een interview met CNBC aangegeven zich mee te willen gaan concentreren op 4K-content. Aan het einde van 2016 zou de videostreamingdienst zo’n zeshonderd uur aan films en series (voornamelijk series) willen hebben in de nieuwe televisiestandaard. Eerder maakte de dienst al bekend ook meer series en HDR-aan te willen bieden, waaronder Marco Polo en Daredevil. Echter, dat kost meer tijd, dus zal het nog wel even duren voordat we zeshonderd uur aan HDR-content kunnen bekijken.

Om de 4K-content te kunnen bekijken, heb je wel een aantal dingen nodig. Ten eerste heb je een 4K-televisie nodig die HEVC ondersteunt en moet je in het bezit zijn van het juiste Netflix-abonnement (de goedkoopste optie biedt geen 4K-streamingkwaliteit aan). Voor de HDR-content geldt hetzelfde: zowel je televisie als het abonnement moeten de kwaliteiten respectievelijk ondersteunen en aanbieden. Daarnaast maakt Netflix ook bekend zich niet te willen concentreren op virtual reality-content – die techniek moet eerst nog groeien.

 • Delen:

Reacties

 1. Peter vb
  29 februari, 2016 om 13:58

  Je kan het hier net zo goed Netflixmagazine noemen.

 2. Frans de groot
  01 maart, 2016 om 0:59

  Ze hebben zekere nog nooit gehoort om is te gaan samen werken met kabel maatschappijen netflix en het abonnement nog goed koper kan worden op de kabel.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.