Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marmitek brengt geluid van apparaat zonder audio-uitgang naar de boxen

Geschreven door
Geplaatst op18 februari 2016, 22:07 CategorieAccessoires

Marmitek heeft een slim kastje bedacht waarmee apparaten zonder audio-uitgang toch hun geluid naar audio-apparatuur kunnen brengen. De Marmitek Connect AE14 hdmi audio extractor maakt dit mogelijk.

Marmitek Connect AE14

De Apple TV 4, Google Chromecast maar ook sommige televisies zonder audio-uitgang kunnen hierdoor toch geluid produceren, via de hdmi-aansluiting. De audio wordt van de hdmi-bron van de rest gescheiden en doorgestuurd naar de speakers van een home cinema set, audioversterker of soundbar.

Het product van Marmitek kost net geen 60 euro en daarmee hoeft er geen extra apparaat, zoals een televisie, meer opgestart te worden om het geluid van bijvoorbeeld een concert te laten horen via de Chromecast. De hdmi-kabel in de Marmitek Connect AE14 volstaat. Dirt product is vanaf heden verkrijgbaar.Marmitek boomboom 55

BoomBoom 55

Marmitek heeft gelijktijdig nog een nieuw product op de markt gebracht, de BoomBoom 55. Dit is weer een ander kastje, dat het digitale geluid van een televisie naar maximaal twee draadloze bluetooth hoofdtelefoons kan sturen.

Dat kon al eerder met de Marmitek BoomBoom 50, maar deze opvolger beschikt ook over digitale audio-ingangen en aptX low-latency technologie. Dat moet de geluidsbeleving ten goede komen, want er zit geen vertraging tussen het beeld op televisie, en het geluid dat door de hoofdtelefoon te horen is.

Twee mensen kunnen hier gelijktijdig van genieten, want er kunnen dus twee draadloze hoofdtelefoons op het kastje worden aangesloten. Ook dit product is vanaf heden te krijgen voor net geen zestig euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.