Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG komt later dit jaar met betaalbare B6 en C6 oled tv’s

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2016, 10:07 CategorieOled tv's

Begin januari kondigde LG de high-end E6- en G6-serie oled tv’s aan, maar daar blijft het niet bij voor dit jaar. De Koreaanse fabrikant brengt ook diverse betaalbare modellen op de markt; de B6-serie met flatscreen oled tv’s en de C6-serie met gebogen schermen.

LG B6 en C6 oled tv’s

Het was de bedoeling dat de B6 en C6 oled tv’s tijdens CES 2016 gepresenteerd zouden worden maar op het laatste moment zou LG besloten hebben de aankondiging te verschuiven naar later dit jaar. Beide series moeten ‘betaalbaar’ worden maar over de prijzen is nog niets bekend.

LG-B6-oled-tv

De B6-serie bestaat uit oled tv’s met een formaat van 55-inch en 65-inch. Deze modellen beschikken over een 4K Ultra HD-resolutie, een groter kleurbereik (ColorPrime Pro), ondersteuning voor HDR (high dynamic range) en webOS 3.0 smart tv. Ondersteuning voor 3D-weergave ontbreekt op deze modellen. De C6-serie komt ook in een 55-inch en een 65-inch variant maar dan met een gebogen (Curved) scherm. Deze modellen komen met dezelfde features als de B6 tv’s maar beschikken ook over passieve 3D-weergave.

LG-C6-oled-tv

Alle tv’s zijn voorzien van een zeer slank design, een aparte box voor aansluitingen en de beeldprocessor, een standaard met een zwart metalen look en down-firing speakers. Daarbij worden de tv’s geleverd met de nieuwe Magic Remote afstandsbediening van LG.

De high-end E6 en G6 tv’s van LG worden in maart op de markt gebracht. Wanneer we de B6 en C6 oled tv’s kunnen verwachten is vooralsnog onbekend. Mogelijk presenteert LG de modellen in september, tijdens IFA 2016.

Lees ook onze LG OLED55C6V oled tv review.

  • Delen:

Reacties

  1. lichter. j
    02 april, 2016 om 16:10

    Is er al iets bekend waneer de nw. lg oled e3 tv op de markt komt?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.