Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Foxconn neemt Sharp over voor 5,3 miljard euro

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2016, 11:00 CategorieAlgemeen

Het gerucht ging al even rond maar vandaag lijkt de kogel door de kerk. Foxconn, met name bekend als producent van de Apple iPhone, neemt het noodlijdende Sharp over. Met de overname zou een bedrag van 5,3 miljard euro gemoeid zijn.

Volgens de BBC heeft het bestuur van Sharp een overnamebod van 5,3 miljard dollar geaccepteerd, waarmee Foxconn 65,9 procent van het Japanse Sharp in handen krijgt. Er moet echter nog een slag om de arm gehouden worden want de aandeelhouders van het bedrijf moeten hun akkoord nog geven. Daarbij zou Foxconn op het laatste moment nog wat plooien gezien hebben die het bedrijf eerst wil gladstrijken. Maar, alles lijkt erop te wijzen dat Sharp grotendeels opgaat in het Chinese Foxconn.

Dit is nogal opvallend omdat Japanse bedrijven zelden overgenomen worden door buitenlandse bedrijven. In veel gevallen schiet de overheid te hulp, maar in dit geval wist een investeringsfonds van de Japanse overheid niet voldoende te bieden. Sharp moest echter een keuze maken want het gaat al jaren slecht met het bedrijf. Sharp brengt sinds vorig jaar al geen nieuwe televisies meer op de Nederlandse markt en heeft in de VS zijn naam verkocht aan het Chinese Hisense. Hisense heeft onlangs nieuwe tv’s met het logo van Sharp aangekondigd voor de Amerikaanse markt.

Foxconn wil van Sharp een fabrikant maken die zich vooral richt op displays voor high-end mobiele apparaten. Sharp blijft als naam behouden en zal ook na de overname nog als onafhankelijk bedrijf blijven opereren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.