Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De Wii U is nu meer dan twaalf miljoen keer verkocht

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2016, 10:28 CategorieGaming

Nintendo heeft bekendgemaakt dat de Wii U sinds zijn release in 2012 12,6 miljoen keer verkocht is. In het laatste kwartaal werden er 1,87 miljoen verkocht. In vergelijking met het jaar ervoor is dat een daling van twee procent.

Wii U loopt flink achter op concurrentie

Nintendo heeft in een financieel verslag bekendgemaakt hoeveel Wii U-systemen er sinds de lancering in 2012 zijn verkocht. In totaal zijn er 12,6 miljoen spelcomputers over de toonbank gegaan. In een markt waar de concurrentie cijfers behaalt van bijna 36 miljoen (PlayStation 4) en (mogelijk) negentien miljoen (Xbox One), is dat nogal een flinke achterstand. In het laatste kwartaal van 2015 (het derde kwartaal in het financiële jaar) verkocht het bedrijf 1,87 miljoen spelcomputers. Dat is een daling van twee procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Daarnaast haalt Nintendo het spel Yoshi’s Wolly World aan als een ‘steady’ nieuwe platformer, maar brengt verder geen cijfers naar buiten over de meest verkochte software. Softwareverkopen zijn ook gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, ook al is die daling eveneens miniem te noemen. In totaal zijn er 10,25 miljoen spellen verkocht. Ondertussen heeft Nintendo ook iets minder omzet, maar wel iets meer winst. En werkt het bedrijf door aan zijn eerste smartphonespellen, de Nintendo NX en mogelijk een virtual reality-bril.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.