Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

CÜR: nieuwe muziekstreamingdienst in de VS

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2016, 12:14 CategorieStreamingdiensten

Aan muziekstreamingdiensten hebben we vandaag de dag geen gebrek. Onder meer Spotify, Apple Music en Deezer zijn populaire diensten. In de VS is deze week echter een nieuwe dienst gelanceerd, genaamd CÜR. Deze dienst komt voort uit een samenwerking tussen Universal Music Group, Sony Music Entertainment en Warner Music Group.

CÜR is volgens de drie bedrijven een hybride tussen een on-demand dienst als Spotify en Apple Music, en een internet radiodienst als Pandora. De dienst heeft een bibliotheek van ongeveer 10 miljoen nummers en richt zich dus voornamelijk ook op het radiogedeelte dat bestaat uit gepersonaliseerde radiostations en afspeellijsten die door experts beheerd worden. Het on-demandgedeelte biedt de luisteraar elke dag acht nummers waar naar geluisterd kan worden.

Natuurlijk kan ook het sociale media-onderdeel niet ontbreken. Luisteraars kunnen met elkaar communiceren via chat en muziek delen met vrienden. Abonnementen beginnen bij 1,99 dollar per maand voor een advertentie-vrij abonnement. Voor 6,99 dollar per maand kun je ook offline naar muziek luisteren. CÜR wordt binnenkort officieel in de VS gelanceerd en het is onduidelijk of de dienst later ook naar Europa komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.