Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Xbox One ongeveer negentien miljoen keer verkocht’

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2016, 17:34 CategorieGaming

Aangezien Microsoft sinds vorig jaar niet meer bekendmaakt hoeveel spelcomputers het verkoopt, vraagt men zich af hoeveel Xbox One’s er zijn verkocht. Want wanneer je iets van iemand weghoudt, dan wordt het natuurlijk reuze interessant voor iedereen.

Gerucht: Xbox One 19 miljoen keer verkocht

Microsoft zou in de afgelopen twee jaar zo’n negentien miljoen Xbox One’s hebben verkocht. Tenminste, als we de cfo van speluitgever Electronic Arts mogen geloven dan. Blake Jorgensen, de cfo van EA, liet een opmerkelijk getal vallen in het financiële verslag van de speluitgever. In totaal zouden er ongeveer 55 miljoen spelcomputers zijn verkocht binnen de laatste generatie spelcomputers. En wanneer je het aantal verkochte PlayStation 4-spelcomputers van dat getal afhaalt, dan houd je inderdaad ongeveer negentien miljoen over.

Sony heeft namelijk – volgens het laatste getal dat naar buiten is gebracht – bijna 36 miljoen consoles verkocht. Het gaat om de volgende quote van Jorgensen, zoals die staat te lezen in het rapport.

I think our business seems to be operating pretty consistent as it has been over the last couple of years. The console purchases are up through the end of calendar year ’15. Our estimate is 55 million units out there which has exceeded virtually everyone’s forecast for the year and now almost 50 percent higher than previous console cycle so, all of that is very, very positive.

Nu gaat het om een schatting van het bedrijf, maar dan nog is het opmerkelijk. Microsoft zou dan een mooie inhaalslag hebben gemaakt. Het laatste dat we hoorden over de verkoopcijfers van de Xbox One, is het getal van tien miljoen verscheepte exemplaren – die zijn dus nu nog niet eens allemaal verkocht. Dat cijfer is inmiddels al weer een jaar oud. Het zou dus goed kunnen dat Microsoft in een jaar tijd meer dan tien miljoen Xbox One-spelcomputers zou hebben verkocht. Of dat cijfer klopt, komen we wellicht niet te weten.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.