Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox Live heeft 48 miljoen actieve spelers

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2016, 11:42 CategorieGaming

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de online gamingdienst Xbox Live 48 miljoen actieve gebruikers heeft. Dat is een groei van dertig procent ten opzichte van vorig jaar. Toen had Microsoft 37 miljoen actieve gebruikers op de dienst.

48 miljoen actieve gebruikers op Xbox Live

Microsoft geeft geen verkoopresultaten meer vrij, maar vertelt nog wel hoeveel mensen gebruikmaken van Xbox Live, de online gamingdienst van het bedrijf waar iedereen met een Xbox 360, Xbox One en Windows-pc toegang tot heeft. Momenteel heeft de dienst 48 miljoen actieve gebruikers. In vergelijking met vorig jaar betekent dit een stijging van dertig procent. Hoewel dat een goede ontwikkeling is, is het moeilijk om te zeggen wat dit betekent voor de gezondheid van de Xbox-afdeling binnen Microsoft.

Het is namelijk niet bekend hoe Microsoft de ‘actieve gebruiker’ ziet en wanneer ze meetellen voor de resultaten. We weten inmiddels allemaal dat de Xbox One flink achterloopt op de PlayStation 4 – zowel in Nederland als over algemeen in de rest van de wereld. Desondanks kopen gamers nog steeds de nieuwe Xbox en zijn games. Dat maken we toch voorzichtig op uit de cijfers die Microsoft dus gegeven heeft. Vorig jaar zomer stond de teller nog op 37 miljoen actieve gebruikers op Xbox Live. Daar zijn dus elf miljoen mensen bijgekomen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.